home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Újabb szakcsoportok alakultak
Kónya-Kovács Otília
2010.12.22.
LXV. évf. 51. szám
Újabb szakcsoportok alakultak

Ketten a díjazottak közül: Gyömbér Mária és Rontó MártaA muzslyai Petőfi Sándor MME hatodik alkalommal szervezte meg évadnyitó ünnepségét. Ezen az esten került sor a művelődési egyesület arany plakettjeinek átadására, és ezúttal a magyarországi Sándorfalvi Kulturális Egyesületnek, Gyömbér M...

Ketten a díjazottak közül: Gyömbér Mária és Rontó Márta

A muzslyai Petőfi Sándor MME hatodik alkalommal szervezte meg évadnyitó ünnepségét. Ezen az esten került sor a művelődési egyesület arany plakettjeinek átadására, és ezúttal a magyarországi Sándorfalvi Kulturális Egyesületnek, Gyömbér Máriának és Rontó Mártának adományozták ezt az elismerést. Ugyancsak a rendezvény keretében köszönték meg a csoportvezetőknek és a művészeti vezetőknek a múlt évadban kifejtett tevékenységet, és a támogatóknak is átadták a köszönőlevelet.
Dobó József elnök elmondta: nagy öröm az egyesület számára a szakcsoportok megalakulása. Az idén két tánccsoport jött létre. Egy óvodásokból álló, nagyszámú csoport kezdte meg munkáját, valamint egy fiatalokból álló citerazenekar is gyakorol. Az elmúlt évad is sikeresnek mondható, hiszen szép eredményekkel büszkélkedhet az egyesület. A Pöngető citerazenekar a vajdasági citerások legjobbjai között szerepel, az Apróka énekcsoport a Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn az első helyezést érte el, a szólisták közül Muhi Dániel ugyancsak első díjban részesült, és Budapesten kiérdemelte a Vass Lajos Nagydíjat. Lele József citeraszólistát az idén Életfa Díjjal jutalmazták, a mesemondók szakcsoportjában az óvodások elismerésben részesültek, felnőtt kategóriában 3. helyezéssel tértek haza.
Az ünnepségen bemutatkozott a közönségnek Süveg Emma, az egyesület legfiatalabb szavalója, az óvodások csoportja, Muhi Dániel szólóénekes, Kónya Leon mesemondó, a Pillangó nevű, legfiatalabbakból álló mazsorettcsoport, a kis és nagyobb mazsorett-táncosok, a Pöngető citerazenekar, a citerazenekar, a vegyes kórus, a Margaréta leánykórus, az åszirózsa és a Tiszavirág tánccsoport, valamint a színészek, akik néhány rövid jelenettel színesítették a programot.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..