home 2023. január 28., Karola napja
Újabb résztvevőkkel bővült az egyedülálló gyakornoki program a szegedi Kommunikáció Tanszéken
2016.05.18.
LXXI. évf. 20. szám
Újabb résztvevőkkel bővült az egyedülálló gyakornoki program a szegedi Kommunikáció Tanszéken

Újabb együttműködő szervezetekkel bővül a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció Tanszékének gyakornoki programja. Az országban egyedülálló ösztöndíjrendszerben ezentúl hét partner nyújt fizetett gyakornoki helyet a hallgatóknak. Az országban egyedülálló kommunikációs ösztöndíjrendszert alakított ki a szegedi Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék. A „Befutó” gyakornoki program célja a kiemelten tehetséges hallgatók anyagi támogatása gyakorlati partnerek bevonásával.

A tavaly indult kezdeményezés nagy sikerét mutatja, hogy 2016 tavaszától már 7 szervezet csatlakozott a programhoz. Az együttműködő cégek között találunk megyei napilapot és helyi televízió csatornát (Délmagyarország, Szeged Televízió), turisztikai, idegenforgalmi és kereskedelmi szervezetet (Tourinform Szeged, Móra Tourist Kft., Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Auris Hotel), valamint telekommunikációs nagyvállalatot is (Magyar Telekom). Így a legtehetségesebb hallgatók újságíróként, közösségi média menedzserként, tartalomfejlesztőként vagy PR-asszisztensként is kipróbálhatják magukat.

A programról kedden tartottak sajtótájékoztatót, ahol a partnerek bemutatták a Befutó újfajta nézőpontját. Az eseményen Szajbély Mihály dékán elmondta: komoly előnyt jelent a munkaerőpiacon a hallgatók számára a gyakornoki lehetőség, ahol élesben próbálhatják ki magukat, és tapasztalatot szerezhetnek már egyetemi éveik alatt is. A partner szervezetek képviselői kiemelték, hogy a program nem csak a hallgatók, hanem a cégek számára is komoly előnyöket nyújt: újfajta, friss látásmódot vihetnek a diákok a partnerek kommunikációs tevékenységébe.

Az SZTE Kommunikáció Tanszéke folyamatosan nyit a modern kor elvárásai felé: a gyakorlat-orientáltságot előtérbe helyezve igyekszik erősíteni a gyakorlati alapú oktatást, valamint a minél szélesebb és színesebb fizetett gyakornoki lehetőségek körét. Ez is azt mutatja, hogy a szegedi kommunikáció-képzés az elmúlt évek nehézségei után ismét megerősödött, és igény mutatkozik az ott folyó képzések elvégzésére. A tanszék pedig nem csak a Befutóval, hanem a Tandíjfelező Programmal is segíti a diákokat: ennek köszönhetően az alapszakos kommunikációs hallgatók közel egyharmada részesülhet támogatásban szeptembertől.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Oktatás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..