home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Újabb repülőgép-katasztrófa, ezúttal Tajvanon
(—)
2015.02.10.
LXX. évf. 6. szám
Újabb repülőgép-katasztrófa, ezúttal Tajvanon

Egyértelműen kijelenthető, hogy a 2014. esztendő a légi katasztrófák éve volt. Mintegy ezer ember vesztette életét a tragédiák során. Az idei év elején egy újabb repülő zuhant le Új-Zélandon.

A szerencsétlenség azonban nem követelt halálos áldozatokat, mivel a repülőből mindenki kiugrott egy ejtőernyővel. A napokban Tajvanon lezuhant gép utasai azonban már nem voltak ilyen szerencsések — a katasztrófában több mint harmincan vesztették életüket. A TransAsia légitársaság két turbóhajtóműves ATR—72-es típusú gépe a tajpeji Szungsan repülőtér közelében a bal szárnyával egy, a hídon közlekedő taxit is érintve a korlátnak ütközött, majd a sekély vizű Kilung folyóba zuhant. A baleset után több utasnak — köztük gyerekeknek — sikerült kimásznia a roncsból, néhányan a gép vízből kiemelkedő törzsére kapaszkodtak fel. Volt, aki úszva hagyta el a baleset helyszínét. Tavaly júliusban egyébként egy másik ATR—72-es repülőgép is lezuhant Tajvanon, akkor 48-an haltak meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..