home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Újabb magyar beruházások várhatóak Szerbiában
2021.02.23.
LXXVI. évf. 7. szám
Újabb magyar beruházások várhatóak Szerbiában

Egy sor magyar beruházás valósulhat meg Szerbiában, főleg Vajdaságban a közeljövőben – hangsúlyozta Pásztor István a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában. Azokat a cégeket, amelyek több mint 100 millió eurós fejlesztéseket valósítanak meg Szerbiában, a magyar állam 50 millió euróval támogatja.

Palicson például olyan óriásszálloda felépítését tervezik a tó partján, amelyhez magyar forrásokat is bevonnának. A magyar állami támogatásoknak köszönhetően sörfőző, illetve betonelemeket gyártó üzem kiépítése is az elképzelések között szerepel.  

A VMSZ elnöke kifejtette, a magyar kormány még a múlt évben biztosított pályázási lehetőséget kis- és közepes vállalkozások, cégek számára. Ennek a hozadéka az, hogy közel 50 cég valósít majd meg fejlesztéseket, elsősorban Vajdaságban, de Szerbia más területein is. Erre a célra a magyar állami támogatás 50 millió euró.

–Ha hozzátesszük a vállalatok önrészét, illetve a banki forrásokat, amelyeket igénybe vesznek, akkor úgy gondolom, hogy több mint 100 milliós fejlesztési ciklus indul el. Ez azért nagyon fontos, mert munkahelyeket teremt. Jövedelemszerzési lehetőséget jelent, beszállítói köröket generál – mutatott rá Pásztor István.

Pásztor István elmondta, hogy a szerb cégek magyarországi megjelenésének az erősítése is fontos feladat.

A beszélgetésben a járványhelyzetre is kitért. Kiemelte, hogy az elmúlt majd egy évet a vírus miatti aggódás és a megállításának a kísérlete határozta meg. Véleménye szerint hamarosan bekövetkezik az áttörés jellegű változás, ehhez azonban az is szükséges, hogy a vakcinációnak köszönhetően elérjük a nyájimmunitást Szerbiában.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..