home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Újabb intézkedések és engedélykérés a földműveseknek
Tóth Lívia
2020.03.21.
LXXV. évf. 12. szám
Újabb intézkedések és engedélykérés a földműveseknek

Zenta Község rendkívüli helyzetekkel foglalkozó törzskara legutóbbi rendeletében március 21-étől a vendéglátó létesítmények munkaidejét, illetve azoknak az intézményeknek a nyitva tartását, ahol kereskedelmi tevékenység folyik — kivételt képeznek a gyógyszertárak, pékségek és az élelmiszert árusító üzletek — 8—18 óra között szabta meg.

Ezt a határozatot azonban máris felülírta Ana Brnabić kormányfő, aki sajtótájékoztatón jelentette be, hogy március 21-én 20 órától az országban mindenhol megszűnik a tömegközlekedés, vasárnaptól (március 22-e) pedig bezárnak az éttermek, piacok és kávézók. Személyautóval, illetve taxival továbbra is lehet közlekedni.

A zentai törzskar meghatározta, hogy a kereskedelmi létesítmények — gyógyszertárak, pékségek, élelmiszerek árusításával foglalkozó kereskedelmi létesítmények, valamint a benzinkutak — munkaideje 2020. március 22-étől, vasárnaptól a következőképpen alakul: 

Hétfőtől szombatig 7—18 óra
Vasárnap 8—18 óra
Vasárnap 4—7 óra között KIZÁRÓLAG a 65 éves, vagy idősebb személyek számára
 
A fogyasztók száma a kiskereskedelmi létesítményekben egy fő lehet négy négyzetméteren (1fő/4m2). 
 
A logisztikai központok egész nap elláthatják a munkájukat és a létesítmények ellátása is egész nap folyhat az eddig elfogadott állami intézkedésekkel összhangban.

A törzskar felhívja a figyelmet, hogy az illetékes felügyelőségek fokozott ellenőrzést végeznek majd minden érintett létesítményben.
 

A mezőgazdasági minisztérium értesíti a mezőgazdasági termelőket, hogy kötelesek kérelmet beadni, ha a kijárási tilalom ideje alatt (20—05 óra között) szeretnének kimenni a földjeikre. A kérvény a Növényvédelmi Igazgatóságnak címezve a következő e-mail címre küldhető: agromere@registar-uzb.rs

A kérelemben fel kell tüntetni a személy nevét, személyi igazolványának a számát, címét, a bejegyzett gazdaság számát, a helyszínt, ahol munkálatokat szeretne végezni, valamint az időpontot, ugyanis az engedély csakis a feltüntetett napra érvényes.

Az érintettek telefonon is fordulhatnak az illetékesekhez. Az Észak-bánáti körzetben élők (ide tartozik Zenta Község is) a következő telefonszámot hívhatják: 064/8-818-449

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..