home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Újabb gyárcsarnokot épít a német Wacker Neuson Kragujevacon
Szerbiai RTV
2022.02.28.
LXXVII. évf. 8. szám
Újabb gyárcsarnokot épít a német Wacker Neuson Kragujevacon

A beruházás értéke 23 millió euró.

A csarnok 20 ezer négyzetméter területű, a munkát várhatóan októberben kezdik ott meg. A német cég építőiparban használt gépeket, eszközöket gyárt.

Összesen több mint 5,5 ezer embert foglalkoztat, termelői és fejlesztői kapacitásai Németország mellett Ausztriában, az USA-ban, Kínában és Szerbiában vannak.

A Wacker Neuson 2007-ben nyitotta meg üzemét Kragujevacon, jelenleg 650 embert foglalkoztat.

A munkálatok mai megkezdésénél Aleksandar Vučić szerb elnök azt mondta, Kragujevac kiváló hely a befektetőknek, hiszen hagyományosan ipari város. A cég képviselője pedig megerősítette, a kragujevaci állomásuk jelentősen hozzájárult a járvány alatti működés folyamatosságához, most pedig úgy döntöttek, további ezer új munkavállalót vonnak be a termelésbe.


Fotó: Tanjug/ Miloš Milivojević/ bs

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..