home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Újabb enyhítések: az éttermek és a kávézók éjfélig lehetnek nyitva
Szerbiai RTV
2021.05.31.
LXXVI. évf. 21. szám
Újabb enyhítések: az éttermek és a kávézók éjfélig lehetnek nyitva

Enyhítette a járványügyi intézkedéseket a köztársasági válságstáb Szerbiában. Ennek értelmében holnaptól éjfélig működhetnek a vendéglátóipari létesítmények kül- és belterei országszerte.

Arról is döntöttek, hogy a kioszkok időkorlátozás nélkül nyitva tarthatnak a nap 24 órájában. Emellett a kongresszusokon, szakmai előadásokon 100 helyett már 200 főig megengedett a gyülekezés zárt térben, de ez nem vonatkozik a bulikra, lakodalmakra, csak a szakmai konferenciákra - mondta Darija Kisić Tepavčević munka- és szociálisügyi miniszter a stáb ülése után.

A sajtótájékoztatón arra is kitért Szerbiában elegendő védőoltás áll rendelkezésre.

Darija Kisić Tepavčević szerb munka- és szociálisügyi miniszter: „A késő ősz és kora tél a légúti fertőzések időszaka, amelyek cseppfertőzéssel terjednek. Tehát értelemszerűen számítunk a légúti fertőzésekre. Nagyobb gyakorisággal jelentkeznek hasonló tünetek, mint például az influenza esetében, amelyek egyértelműen a koronavírus-fertőzésre is utalhatnak. A mostani őszt magasabb szintű kollektív immunitással várjuk, és ezt erősítenünk kell még őszig.”

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..