home 2024. május 10., Ármin napja
Online előfizetés
Új védőintézkedésekről tárgyal a válságstáb
Pannon RTV
2020.12.09.
LXXV. évf. 50. szám
Új védőintézkedésekről tárgyal a válságstáb

A napokban várhatóan új intézkedésekről tárgyal majd a szerbiai válságstáb. Ezek most elsősorban az ünnepekre Szerbiába hazatérő vendégmunkásokat érintik majd.

Dr. Predrag Kon járványügyi szakorvos a Blic napilapnak nyilatkozva azt mondta, a válságstáb orvosi része minden nap új intézkedéseket vitat meg. Ezek most elsősorban az ünnepekre Szerbiába hazatérő vendégmunkásokat érintik. A javaslatok között szerepel a PCR-teszt elvégzése az országba való belépéskor, de lehetséges a karantén elrendelése is. Kon hangsúlyozta, hogy a határok lezárása lehetetlen. Nagyszámú ember belépése várható, akik nem tudják, hogy fertőzöttek-e, kialakulhat náluk a betegség és kórházba kerülhetnek Szerbiában, ezt pedig az egészségügyi rendszer nem fogja kibírni - figyelmeztetett a szakember. Kifejtette, ha teljes bezárás lenne, akkor biztos nem lennének ilyen nagy számok, ugyanakkor az élet leállna. Kon kiemelte, hogy amennyiben a hagyományos módon ünnepelnénk karácsonykor és újévkor, akkor az ünnepeket követően robbanásszerűen megnőne a fertőzöttek száma. Ezért a szilveszteri bulik tervezése ebben a pillanatban szóba sem jöhet. Predrag Kon emlékeztetett arra, hogy Szerbiában hétköznap 17 óra után, de hétvégén is érvényben van a kávézók, éttermek, klubok és minden egyéb vendéglátóhely üzemeltetésének tilalma. Egyelőre hivatalosan csak december 15-ig, de szinte kétségtelen, hogy meghosszabbítják, és nem kizárt az új intézkedések elfogadása sem - mondta a szakember. Az intézkedések addig lesznek érvényben, amíg szükség van rá, én személy szerint úgy gondolom, hogy szigorúbbak is lehetnek - szögezte le Kon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..