home 2024. július 21., Dániel napja
Online előfizetés
Új útszakasz Tiszaszentmiklós és Hódegyháza között
Tóth Tibor
2023.05.08.
LXXVIII. évf. 18. szám
Új útszakasz Tiszaszentmiklós és Hódegyháza között

Hatvan év elteltével szélesítik és új aszfaltburkolattal látják el a Tiszaszentmiklós és Hódegyháza közötti, mintegy 3,5 km hosszúságú útszakaszt. A munkálatok május elején kezdődtek és előreláthatólag július végére fejeződnek be. A beruházás értéke 182 millió dinár.

Május 8-án, hétfőn, a helyszínen járt dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke, parlamenti frakcióvezetője és Lálity Urbán Emese, az építésügyi, közlekedési és infrastrukturális minisztérium államtitkára.

— A Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt elnökei által aláírt koalíciós szerződés részletekbe menően, egész Vajdaságra vonatkozóan tartalmazza azokat a fejlesztéseket, amelyeket az országos költségvetési eszközökből szeretnénk megvalósíttatni. Hatvan év után Tiszaszentmiklós és Hódegyháza között új út épül, ami azért fontos, mert nemcsak a nagy közösségek, mint például Szabadka, Zenta, Magyarkanizsa, Ada, Topolya, Kishegyes területén valósulnak meg különböző projektumok, hanem Bánátban is. Két ilyen pici, ugyanakkor nagyon jelentős település polgárai megérdemlik, hogy felújított és szélesített úton közlekedjenek — mondta dr. Pásztor Bálint.

Lálity Urbán Emese, az építésügyi, közlekedési és infrastrukturális minisztérium államtitkára kiemelte, bármilyen infrastrukturális tervezet megvalósulása nemcsak a tömbben lévő önkormányzatok területén, hanem a szórványban is fontos.

— Erre nagyon jó példa a Tiszaszentmiklós és Hódegyháza közötti, 3,5 km hosszú útszakasz, mely a munkálatok befejezését követően 6 méter széles lesz.

A beruházással a helyiek régóta dédelgetett álma valósul meg.

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..