home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Új terepjáróval gazdagodott a VMCSSZ     
Kónya-Kovács Otília
2022.06.16.
LXXVII. évf. 24. szám
Új terepjáróval gazdagodott a VMCSSZ     

A nyári időszak a cserkészeknél (is) a táborozások ideje, és az idén sem lesz ez másként, készülnek is rá. A tervek megvalósításához nagy segítséget nyújt majd a támogatás, melyet a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség kapott, terepjárót vásárolhattak ugyanis egy pályázat jóvoltából.

Gabona Ferenc, a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség elnöke elmondta, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez pályáztak, és pozitív elbírálásban részesültek.

— Szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy a támogatást terepjáró autó vásárlására fordíthattuk, ami nagyon sokban megkönnyíti a cserkészmunkák szervezését. Már több éve beszéltünk arról, hogy szükséges lenne egy gépkocsi, mivel a táborozások idején kénytelenek voltunk járműveket bérelni, hogy a logisztikát meg tudjuk oldani. Néha nem is volt elegendő egy autó, hiszen le kellett bonyolítani az ételszállítást, esetleg valakit orvoshoz vinni, ha megbetegedett, de más esetek is adódtak, amelyek arra késztettek bennünket, hogy megírjuk ezt a pályázatot. A megvásárolt gépkocsit már csapatlátogatások, illetve szövetségi programok alkalmával is tudtuk használni, de így az elnökség is könnyebben eljut a csapatokhoz, valamint utazhatunk a belföldi vagy a külföldi fórumokra.    

* Milyen programokat terveznek a nyárra?

— Az idén vezetőképző táborunk nem lesz, tehát a táborozásokat minden körzet, illetve csapat a saját szervezésében végzi. Már alakulnak a programok, érkeznek a táborok bejelentői. Hangsúlyoznám, ha valakinek majd szüksége lesz a járműre, akkor igényelheti. Emellett a szövetség raktárában vannak olyan felszerelések, amelyeket a csapataink használhatnak, és ennek a szállítását is meg tudjuk oldani, illetve a cserkészbolt felszerelését vagy már a feltöltését is el tudjuk elvégezni.

Minden településen, ahol van cserkész, és ahol a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség csapata működik, ott az idén is meggyújtották az összetartozás tüzét. Tóthfaluban egy nagyobb rendezvény is volt, melyen az ottani csapat helytállt, és bekapcsolódott a szervezésbe.

— A cserkésztáborozások után a cserkészévet lezárjuk, akár egy évzáró tábortűzzel. Ezt a hagyományt megtartjuk, utána pedig szeptemberben kezdődik az új cserkészév, és ezt minden csapat cserkésztoborzóval fogja az idén is kezdeni. Lassan már majd ennek a szervezésébe is belefogunk — nyilatkozta Gabona Ferenc, a VMCSSZ elnöke.

Fényképezte: Kónya-Kovács Otília

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..