home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Új szivattyú a Jasenovac utcában
Kartali Róbert
2022.11.04.
LXXVII. évf. 44. szám
Új szivattyú a Jasenovac utcában

Új csapadékelvezető szivattyút telepítettek Szabadkán a Jasenovac és a Janko Čmelik utcák kereszteződésénél. A beruházás az önkormányzat finanszírozásával valósult meg, a munkálatokat pedig a Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat végezte el. Az illetékesek ma a helyszínen tekintették meg a munkálatok eredményét. 

A Jasenovac utca legalacsonyabb pontja a nagyobb esőzések után évekig járhatatlan volt, néhol térdig ért a víz. Tíz évvel ezelőtt az utca lakosai összefogtak, kialakítottak egy aknát, és átemelő szivattyúval a vizet átpumpálták a szomszédos utcában található csatornahálózatba. Idővel a pumpa menthetetlenül meghibásodott, így újra jelentkeztek a gondok az esőzések után.

— A Vízművek ezt az átemelő szivattyút kicserélte, ennek köszönhetően az esővíz-elvezetés megoldódott — nyilatkozta a helyszínen dr. Pásztor Bálint. Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke elmondta, hogy tavaly bővítették itt a gázhálózatot, illetve mart aszfalttal lett leszórva az utca. — Ez csupán átmeneti megoldás, azt követően, hogy a Tiszta Szerbia program keretében ebben a 390 méter hosszúságú utcában is kiépül a szennyvízelvezető hálózat, akkor már észszerű lesz ezt az utcát is leaszfaltozni — nyilatkozta Pásztor.

— Az utca legmélyebb pontjára telepített aknából a szivattyú a párhuzamos utcában lévő városi csatornahálózatba juttatja el az esővizet — magyarázta Sugár György. A Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat igazgatója rámutatott, hogy az esővíz rengeteg hordalékot behord az aknába, ami azt eredményezte, hogy a szivattyú javíthatatlan állapotba került. Az új szivattyút a város fizette, a közvállalat pedig beépítette. Mindez 195 000 dinárba került, adó nélkül.

Az illetékesek elmondták, hogy a most felújított szivattyúállomás a csatornahálózat kiépítéséig fog üzemelni. A Tiszta Szerbia elnevezésű állami projektumra a tervek már készülnek, és ez lesz Szabadka történetének egyik legnagyobb közművesítési fejlesztése, hiszen mintegy 110 kilométer csatorna fog kiépülni a város területén.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..