home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Új számítógépek a törökbecsei középiskolának
Zséli Ágnes
2022.07.28.
LXXVII. évf. 30. szám
Új számítógépek a törökbecsei középiskolának

A korszerűsítés a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság, valamint az Oktatási, Tudományügyi és Technológiai Fejlesztési Minisztérium támogatásának köszönhetően valósult meg.

— Tavaly a bánáti település egyetlen középiskolája 25 laptoppal gazdagodott, de a modern berendezéseket folyamatosan bővíteni kell — emelte ki Anita Bojić Perkin, az intézmény igazgatója. Hozzátette, a szakmák hatékonyabb elsajátításához nagy szükség van erre a fejlesztésre. — Folytatjuk a kabinetek korszerűsítését, melyet tavaly a mechatronika-tanteremben kezdtünk el. Sikeresen pályáztunk a NIS Szerbiai Kőolajipari Vállalat által közzétett Együtt a közösségért nevű programon, és több mint 1 millió dinár értékben laptopokat tudtunk vásárolni. Az idén a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárságtól 200 000 dináros anyagi támogatásban részesültünk. A kapott pénzösszegből új számítógépeket, monitorokat szereztünk be, aminek köszönhetően egy tanterem teljes egészében ezekkel a modern eszközökkel lett felszerelve.

Egyébként a tanintézményünkben a diákok többsége gimnazista, de szerb nyelven a fiatalok a varró, a mechatronika, a lakatos, valamint az autószerelői szakon is tanulhatnak. A tantermet szükség szerint az ősztől mindenki használhatja, míg a tavaly felszerelt kabinet főként a mechatronika szakon tanulók javát szolgálja, mivel a számítógép különösen azoknál a komplex oktatási profiloknál szükséges, amelyek a specializált gép- és járműgyártás ágazatához tartoznak. Ez pedig éppen a mechatronika, mely középiskolánkban évről évre nagyobb népszerűségnek örvend.

A tanintézményünk nemrégiben az Oktatási, Tudományügyi és Technológiai Fejlesztési Minisztérium Digitális tanterem nevű programjának köszönhetően két laptoppal és ugyanannyi projektorral gazdagodott, ezek szeptembertől a tanárok és a tanulók rendelkezésére állnak majd. Mindemellett az iskolánk új internethálózatot is kapott, ami már elengedhetetlen volt, mivel a régi több esetben nem működött kellő módon, és ez akadályozta a zökkenőmentes oktatás folyamatát. Mindezek az újítások jelentősen hozzájárulnak majd a minőségibb, kellemesebb munkához, sőt a tanulók sikereihez is.

Az új eszközök szeptembertől a törökbecsei középiskola 262 tanulójának állnak majd a rendelkezésére, akik közül 75-en indulnak első osztályba.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..