home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Új sorozat indul az M2 gyerekcsatornán
MTVA
2020.03.28.
LXXV. évf. 13. szám
Új sorozat indul az M2 gyerekcsatornán

Nincs megállás az M2 gyerekcsatornán, új sorozat indul a koronavírus elleni védekezés okozta új élethelyzetben.

A gyermek az első! A rendkívüli helyzetben sem áll le az M2 gyerekcsatorna Hetedhét kaland szerkesztősége, a jól ismert műsorvezetők szereplésével március 28-tól új sorozattal igyekszik segíteni a családoknak, hogy a koronavírus-járvány idején is hasznosan, játszva tanulva töltsék az idejüket a legkisebbek.

A kapcsolatok és a kapcsolattartás fontos része a kisgyermekkori fejlődésnek, amelyet a család mellett a közmédia igényes tartalmakkal tud támogatni. A hetente háromszor jelentkező sorozat célja, hogy a csatorna továbbra is kapcsolatban maradjon a nézőkkel, megteremtve számukra a komfortérzetet azzal, hogy az ismert, kedvelt képernyős arcaik szólítják meg őket saját történeteikkel és hasznos tanácsokkal, amelyek által továbbra is élmény lesz a tanulás.


Kérdő Gergő negyedikes és öccse, Kérdő Roland elsős diák, a otthonukban tanulnak (MTI/Illyés Tibor)

„Mivel a gyerekek otthon vannak elszigetelve, egyik napról a másikra kikerültek megszokott óvodai, iskolai közösségükből, ez könnyen szomorúságot és szorongást okozhat bennük. Éppen ezért soha nem volt még ilyen fontos, kapcsolatban maradjunk  velük, és ők is rendszeresen tarthassák a kapcsolatot a többi gyerekkel. Erre tökéletes lehetőséget kínálnak a digitális eszközök, amikkel egyben a médiatudatosságra nevelést is tudjuk erősíteni” — mondta Vass Éva, az M2 gyerekcsatorna igazgatója, aki arra kérte szerkesztő kollégáit, hogy a szerkesztőség összefogásával példát mutatva olyan témákat dolgozzanak fel otthon, amelyek a hétköznapokban is előjönnek. Így a gyerekcsatorna műsorvezetői, szerkesztői saját eszközeikkel, otthonuk biztonságában gyártanak másfél perces tartalmakat, mesélnek arról, hogy mit csinálnak otthon, tudatosságra ösztönözve a gyerekeket a kialakult helyzetben. „Ugyan a kialakult egészségügyi vészhelyzet miatt a stúdióink zárva vannak, stábokkal nem tudunk forgatni, mert a kollégák egészségének védelme a legfontosabb, de munkatársaim ezt nem hátrányként, hanem kihívásként élik meg. Nem lehetnék büszkébb rájuk” — tette hozzá a csatornaigazgató.

Többek között Koltai Bori, Pataky Szabi és Trömböczky Napsugár megmutatja, milyen egy igazán élménnyel teli napirend otthon, hogyan lehet saját kezűleg elkészíteni nagymami palacsintáját vagy éppen hogyan lehet védekezni a koronavírus ellen. Varázsdoki szemlélteti, miért fontos, hogy alaposan mossuk meg a kezünket. A műsorvezetőkkel többek között vidám verseket is tanulhatnak a gyerekek az otthoni napokra és természetesen a testmozgás és a házi torna sem maradhat ki.

„Használjuk a digitális eszközöket arra, hogy interaktív élményeket nyújtsunk a gyerekeknek, hogy tudják, mi történik a helyi környezetükben, és a többi gyerek életében. Az új sorozatban mi is ezt alkalmazzuk, interaktív formában, hogy a fiatal nézőink minél jobban kapcsolatban maradhassanak azzal a környezettel, amit valószínűleg hiányolnak” — mondta Vass Éva, az M2 gyerekcsatorna igazgatója.

 

Az új sorozat első része szombaton 19 órától, a további epizódok vasárnaptól 19.20-tól lesznek láthatóak az M2 gyerekcsatornán, közvetlenül a Süsü a sárkány kalandjai előtt.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..