home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Új pályázatok a kisvállalkozók és a családi gazdaságok számára
Kartali Róbert
2023.11.23.
LXXVIII. évf. 47. szám
Új pályázatok a kisvállalkozók és a családi gazdaságok számára

Új fejezettel bővítik a vajdasági gazdaságfejlesztési programot, a Prosperitati Alapítvány ugyanis a már elérhető falusi házvásárlási pályázata mellett ma újabb lehetőségeket tett elérhetővé a kisvállalkozók és a családi gazdaságok számára. A ma bejelentett legújabb pályázatoknak akár 1000 nyertese is lehet a jelenlegi 14 000 sikeres pályázat mellett.

Három év után újraindítják a vajdasági gazdaságfejlesztési programot, és újabb pályázati kört jelentettek be a kisvállalkozók és a családi gazdaságok számára. A két új pályázatot Magyar Levente, Magyarország külgazdasági és külügyminiszter-helyettese, dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke és Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője jelentette be ma Szabadkán.

— Folytatjuk a 2016-ban megkezdett munkát, és indul a gazdaságfejlesztési program második fejezete, a mezőgazdasági kistermelők és a kisvállalkozások számára nyílik meg egy-egy pályázat — emelte ki Magyar Levente Szabadkán. A külügyminiszter-helyettes hangsúlyozta, hogy a VMSZ továbbra is rendületlen határozottsággal képviseli azt, hogy gazdaságfejlesztés nélkül nehezen teremthető meg a vajdasági szülőföldön maradásnak a feltételrendszere. A magyar nemzeti kormány pedig minden eszközzel támogatja ezeket a törekvéseket, felismerve azt, hogy ahol vállalkozás van, ahol munkahelyek vannak, ahol a gazdaság fejlődik, és ahol vannak innovatív vállalkozók, ott lesz munkahely és megélhetési lehetőség, lesz anyagi gyarapodás és perspektíva, ott érdemes családot alapítani és tervezni a jövőt — tette hozzá.

— Örülünk, hogy az Orbán Viktor miniszterelnökkel történt november 10-ei, budapesti találkozó után máris új pályázatokat tudunk bejelenteni — nyilatkozta dr. Pásztor Bálint. A VMSZ megbízott elnöke leszögezte, hogy a Prosperitati Alapítvány működteti a vajdasági magyarság egyik legsikeresebb programját, ezt bizonyítja az eddigi több mint 14 000 sikeres pályázó és az a számos projektum, amely a mezőgazdaság, a gazdaság és a turizmus területén valósult meg

— Most két olyan pályázat kerül kiírásra, amelyeknek a következménye az lesz, hogy minimum 1000 sikeres pályázóról tudunk majd beszámolni a jelenlegi 14 000 sikeres pályázat mellett. Kettő pályázatról van szó, az egyik a kistermelőkre, a másik pedig a kisvállalkozókra vonatkozik. Annak ellenére, hogy Vajdaság elsősorban egy mezőgazdasági terület, fontosnak tartjuk azt, hogy a gazdák mellett a cégek és a kisvállalkozók is meg tudják valósítani az elképzeléseiket, és Magyarország Kormányának támogatásával ehhez szeretnénk minden segítséget a Vajdasági Magyar Szövetség és a Prosperitati Alapítvány révén megadni. Ezek olyan pályázatok, amelyek találkoznak a gazdáknak, illetve a kisvállalkozóknak az elképzeléseivel, és a versenyképesség növeléséhez tudnak hozzájárulni a mezőgazdasági termelők és a kisvállalkozók és a cégek esetében is.

A VMSZ megbízott elnöke szerint a most kiírt pályázatok munkahelyek létrehozását és megőrzését is lehetővé teszik, és mindez azt a célt szolgálja, hogy magyarként itthon lehessen maradni, és magyar jövőt lehessen írni a következő időszakban is.

— December 5-e és február 5-e között lehet pályázni a Prosperitati Alapítvány PIT pályázati rendszerében — mondta Juhász Bálint. A Prosperitati Alapítvány ügyvezetője hozzátette, hogy a kiírás már megtalálható az alapítvány honlapján. — A támogatás intenzitása 75 százalék, azaz 25 százalékos önrész mellett lehet a támogatást igénybe venni, másfél millió dinárnyi támogatás a legmagasabb megítélhető összeg. A meghirdetett keretösszeg 2 milliárd forint dinárellenértéke az egyik és a másik pályázat vonatkozásában is.

Az újabb pályázati lehetőségek bejelentése után ünnepélyesen átadták a szabadkai Avior Hotel kiemelt jelentőségű közepes léptékű turisztikai fejlesztését, majd pedig Törökbecsén a FOP Kft. kiemelt jelentőségű közepes gazdasági fejlesztését.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..