home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Új otthona van a barnamedvének
(re)
2013.01.02.
LXVIII. évf. 1. szám
Új otthona van a barnamedvének

A Palicsi Állatkert dolgozói közössége eredményesen zárja a 2012. esztendőt, melynek során számos tervet sikerült megvalósítania. Közülük is a legjelentősebb a barnamedve átköltöztetése egy tágas, kifutóval, vízeséssel, tóval és egy földalatti barlangrendszerrel is ellátott lakóhelyre, amelyet a nagy testű — a látogatók körében igencsak közkedvelt — emlős igényeinek megfelelően alakítottak ki.

A barnamedve hosszú éveken át egy szűkös ketrecben élt az állatkertben, alig volt mozgástere, és ezt az ide látogatók többsége szóvá is tette. Ezért az intézmény igazgatósága úgy döntött, hogy kialakít a maci számára egy tágasabb otthont, ahol az állat vélhetően sokkal jobban érzi majd magát. Az új medvelak 800 négyzetméteren terül el, rajta megmászható fatörzzsel és mesterséges barlanggal. Így a látogatók egész éven át megcsodálhatják a barnamedve természetes életmódját, mozgását, táplálkozását.
A beruházás a városi önkormányzat és a Palicsi Állatkert pénzeiből történt, a közönségkedvenc nőstény maci pedig a napokban vette birtokába új otthonát.
Régi ketrece megmarad az állatkert egyik látványosságának, ahová a látogatók bemehetnek és átérezhetik, miként élhetett ott a kedvencük. 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..