home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Új napközi szolgáltatások Kispiacon és Oromon
Tóth Tibor
2020.11.11.
LXXV. évf. 46. szám
Új napközi szolgáltatások Kispiacon és Oromon

November 2-ától új napközi szolgáltatással bővült a magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény kispiaci és oromi részlege. Magyarkanizsa Önkormányzatát kispiaci és oromi szülők egy csoportja kereste fel a napközis csoport indításának ötletével.

— A családorientált önkormányzati programnak ez egy plusztartalma, hiszen ebben a járványidőszakban borzasztóan nehéz bármilyen fizikai fejlesztésről és beruházásról beszélni, illetve azt megvalósítani. Mindent, ami a szülők életét megkönnyíti, egyszerűbbé teszi — ilyen a napközis óvodai szolgáltatás is —, azt az önkormányzat mindenképp támogatja. A kispiaci és oromi napközis csoportok indítása néhány millió dináros költség az önkormányzat számára, hiszen a csoportokhoz tartozó eszközök kialakítása, beszerzése bizonyos összegbe került, de további óvónőkről is kellett gondoskodni a szolgáltatáshoz. Számunkra fontos, hogy a szülők nyugodtan dolgozhassanak, és biztos helyen hagyhassák gyermekeiket. Amellett, hogy Kispiacon és Oromon napközis csoportot indítottunk, Martonoson és Magyarkanizsán felújítjuk és korszerűsítjük az óvoda épületét — mondta Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere.

A napközibe a háromévesnél idősebb gyerekek jelentkezhettek. Kispiacon tizennyolc gyermek tartózkodik egész nap az óvodában, Oromon pedig tizennégy. Velük három, illetve két óvónő foglalkozik.

— A gyerekek egész napos óvodai tartózkodása havonta 4300 dinárba kerül, míg a félnapos, amikor is a gyermek fél 1-ig van az intézményben, 1650 dinárba — mondta Veselinov Ibolya, a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója.

Kispiac Helyi Közössége ígéretet tett azoknak a szülőknek, akik eddig a félnapos tartózkodást fizették, hogy fedezi a különbséget, tehát ezáltal segít a munkaviszonyban lévő szülőknek.

A felvételek a kispiaci óvodában készültek

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..