home 2024. május 23., Dezső napja
Online előfizetés
Új mentőautóval gazdagodott a Magyarkanizsai Egészségház
Kovács Laura
2023.08.08.
LXXVIII. évf. 31. szám
Új mentőautóval gazdagodott a Magyarkanizsai Egészségház

A Magyarkanizsai Egészségház a közelmúltban egy új mentőautóval gazdagodott. A járműpark bővülésének apropójából sajtótájékoztatót tartottak, melyen Gyólay Karolina, az egészségház igazgatónője és Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester nyilatkozott.

Gyólay Karolina elmondta, a Magyarkanizsai Egészségház 6 890 000 dinárt nyert pályázaton az illetékes tartományi titkárságtól.
— Ehhez egy kicsit kellett hozzáraknunk, hogy egy rohammentőt tudjunk vásárolni, pályázat útján, közbeszerzéssel. A rohamkocsi azt jelenti, hogy teljesen felszerelt, van benne EKG, defibrillátor, kardiológiai szék, pácienságy, oxigénpalackok.

Jelenleg öt csapat végzi a sürgősségi ellátást Magyarkanizsa községben.
— Köszönettel tartozunk az önkormányzatnak, mivel az ötödik csapatot ők biztosítják. Néggyel nem tudná a mentőszolgálat lefedni a teljes hónapot. Amit még tudni kell, hogy most van hat mentőautónk, ebből három új. De van húszéves mentőautónk is, mely sajnos már amortizálódott, és nagyon kevés esetre tudjuk használni, illetve csak kisebb távokra — hallottuk az igazgatónőtől.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere azt ismertette, hogy az önkormányzat hogyan tudja támogatni az egészségház munkáját.
— Az alapítói jogokat évekkel ezelőtt átvette a tartomány az önkormányzattól, tehát ilyen értelemben az önkormányzatnak nincs hatásköre az egészségház felett, viszont mindig fontos volt, és az elkövetkezőkben is fontos lesz, hogy technikai szempontból jól tudjon működni az egészségház. Ezeknek a technikai eszközöknek és egyáltalán a működéshez szükséges anyagiaknak az előteremtése az önkormányzat prioritási listáján található. Ebben az esetben a tartománytól érkezett támogatás a gépjármű vásárlására, és nagyon örülök, hogy az igazgatónő ennyire aktív, és mindig részt vesz a tartományi vagy a köztársasági pályázati kiírásokon, hiszen az eszközök, újítások, fejlesztések vagy éppen a színvonal megtartása állandó beruházásokkal jár. Bízom benne, hogy a tartomány számára is folyamatos és fontos lesz a kisebb közösségek egészségházainak a támogatása, illetve megmarad az az aktivitás az egészségház vezetősége és az igazgatónő részéről, amely lehetővé teszi, hogy ilyen pályázati eszközöket tudjanak nyerni — nyilatkozta Fejsztámer Róbert.

Fotó: Magyarkanizsa Önkormányzatának Sajtószolgálata

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..