home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Új járványügyi intézkedések Zentán
Tóth Lívia
2020.11.18.
LXXV. évf. 47. szám
Új járványügyi intézkedések Zentán

Mivel Zentán nőtt a koronavírusban megbetegedettek száma és már 39 aktív fertőzöttet tartanak nyilván – valamennyiüket a szabadkai kóházban ápolják – szükségessé vált, hogy bővítsék és ellenőrizhetőbbé tegyék az eddigi járványügyi intézkedéseket. A községi törzskar új rendeleteiről sajtótájékoztatón számolt be Czegledi Rudolf polgármester, Sarnyai Rózsa Edit, a községi közigazgatási hivatal vezetője és Igor Stojkov, a községi képviselő-testület titkára.

A rendkívüli helyzetekkel foglalkozó törzskar elrendelte a védőmaszkok viselését zárt helyiségben, krónikus betegek számára nyílt téren is.

Betiltanak minden összejövetelt, ahol öt főnél többen tartózkodnak, ami a közterületek mellett a magánterületekre is vonatkozik.

A vendéglátó- és a szerencsejátékot szervező létesítmények este 9 és reggel 6 között nem tarthatnak nyitva. A fodrászati és kozmetikai szalonoknak, valamint a sportolási lehetőséget biztosító létesítményeknek nem kell bezárniuk, a fedett úszómedencében 20 főre korlátozzák az egyszerre ott tartózkodó személyek számát.

A boltok szintén reggel 5 és este 9 között tarthatnak nyitva, ami nem vonatkozik a gyógyszertárakra, a benzinkutakra és az étel házhoz szállításával foglalkozó vendéglátóipari létesítményekre. A boltokban az alapterület nagyságától tették függővé, hogy egyszerre hány vásárló tartózkodhat bent. A vendéglátóipari létesítményekben egy asztalnál két személy ülhet, a vendégek számát pedig az alapterülettől függően korlátozzák.

A zárt térben zajló művészeti és művelődési eseményeknek este 9 óráig be kell fejeződniük. A vallási szertartásokat meg lehet tartani, a temetéseken legföljebb 20 személy vehet részt.

A Zentai Kommunális és Lakásgazdálkodási Közvállalat fertőtleníti a közterületeket, a polgárok pedig a helyi közösségekben igényelhetnek fertőtlenítőszert.  

November 19-én, csütörtökön ismét működni kezd az információs központ, amelyet egyelőre 9 és 13 óra között lehet hívni a 024/655-452-es, illetve a 064/872-5320-as telefonszámon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..