home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Új fények a kortárs galériában
Kartali Róbert
2022.02.03.
LXXVII. évf. 5. szám
Új fények a kortárs galériában

Új kivilágítást kapott a Szabadkai Kortárs Galéria négy emeleti kiállítóterme. A Raichle-palotában működő intézményben megvalósuló, mintegy 3 millió dinár értékű beruházást a Városok a fókuszban elnevezésű projektum keretében támogatta a művélődési és tájékoztatási minisztérium.

A fennállásának 60. évfordulóját áprilisban ünneplő Szabadkai Kortárs Galéria sikeres pályázatának köszönhetően újult meg a négy kiállítóterem világítása, de a beruházás kivitelezésekor előre elvégezték azokat az építészeti munkálatokat is, amelyek lehetővé teszik majd, hogy a projektum folytatásaként a következő fázisban újabb négy helyiség megvilágítását megoldják.

— Ez az intézmény a világítástechnika tekintetében is az egyik legkorszerűbb, legmodernebb a régióban — emelte ki dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke a helyszínen az önkormányzat képviselőivel tett látogatása alkalmával. Hozzátette, a város egyik legszebb szecessziós épületében működő intézmény nemcsak Szabadka, hanem a régió szempontjából is jelentős, nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a polgárok művelődési igényeit kielégítse.

— A beruházásnak köszönhetően szebbé és minőségibbé tudjuk tenni a kiállításainkat — emelte ki Blaskó Árpád, az intézmény igazgatója. Mint mondta, a földszinti szalonban már van állandó galériai megvilágítás, de az emeleti beruházás sokkal nagyobb körültekintést igényelt, mivel a mennyezet nagyon díszes, és a legérzékenyebb helyen történtek a munkálatok, de szerencsére sikeresen.

Az igazgató továbbá azt is elmondta, hogy a beruházás legfontosabb része a színfalak mögött történt egy okosrendszer installációjával, ami majd egy jövendőbeli wifirendszer alapját adja meg. Innentől kezdve nem kell fúrni a falakat, nem kell nagyobb munkálatokba kezdeni, egyszerűen csak rá kell csatlakozni a meglévő rendszerre.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..