home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Új fejezet nyílik a magyar-román kapcsolatokban
MTI
2021.04.28.
LXXVI. évf. 17. szám
Új fejezet nyílik a magyar-román kapcsolatokban

Új fejezet nyílik a magyar-román kapcsolatokban a kisebbségi ügyekkel foglalkozó vegyes bizottság újraindításával - jelentette ki Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter, miután román kollégájával aláírt több kétoldalú megállapodást.

Hangsúlyozta, hogy a mostani megállapodás lehetővé teszi a "korábban megoldhatatlannak hitt kérdések" közös megoldását is. Kérte, hogy mihamarabb hívják össze ismét a bizottságot, és tárgyaljanak többek között olyan fontos ügyekről is, mint a marosvásárhelyi katolikus líceum további működésének kérdése. A magyar politikus Bogdan Aurescu román külügyminiszterrel aláírta a 2004-es és a 2014-es, Bukarestben kelt megállapodás módosításáról szóló egyezményt is, amivel szavai szerint javíthatnak a határátlépés gyorsaságán is. Várhatóan ősztől az eddigi 12 helyett 14 állandó átkelő lesz a magyar-román határszakaszon. Szijjártó Péter elmondta, hogy energiabiztonsági kérdésekről is tárgyaltak.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..