home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Új év — új trendek
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2020.01.14.
LXXV. évf. 2. szám
Új év — új trendek

Ahogy mi magunk is szeretünk időről időre megújulni egy új frizura vagy ruhanemű által, úgy az otthonunkat is jólesik néhány apróbb változtatással barátságosabbá tenni. Erre pedig mikor van a legjobb alkalom, ha nem az új esztendő beköszöntével?

2020 minden kétséget kizáróan a színek éve lesz, a fő szempont pedig az erősebb, karakteresebb árnyalatok visszatérése a falainkra, illetve azok közé.

Változtatás esetén természetesen az egész lakás színkompozícióját kell figyelembe vennünk, nem csupán egy-egy árnyalat jelenlétét, mert a titok a stílusos összeállításban rejlik. Amire figyelnünk kell, az nem más, mint hogy a színkombináció harmonizáljon, és arról se feledkezzünk meg, hogy illeszkedjen a személyiségünkhöz és persze a lakásunkhoz.

Az alábbiakban a várható trendeket vesszük sorra.

SOK-SOK ZÖLD

Bizony, ami évek óta divat, és az idén sem változik, az a természetbe való vágyódás, mely az otthonunk színeiben, mintázatában és anyagában is megnyilvánulhat. Ami pedig 2020-ban még hangsúlyosabb szerepet kap, az a mélyzöld. Bátran használhatjuk falakon, bútorzaton, apróbb kiegészítőkön. Fontos, hogy a teljes összképre figyeljünk, vagyis ne legyen belőle túl sok! Használjuk mellette a szürke árnyalatait, a sárgát, a kéket és a púderszíneket is. A mélyzöld árnyalataihoz a bazsalikom, az olíva és a hunyor színét sorolnám.

AZ ERDŐ SZÍNEI

Ide tartoznak elsősorban a fatörzs árnyalatai, a gomba barnája és bézse, valamint a pasztellzöld. Ezek akár falszín, akár textilek formájában is beköltözhetnek lakásunkba. Az említett kombinációk rendkívül kellemes hatást keltenek azokban az enteriőrökben, ahol a fából készült bútorok vannak túlsúlyban, továbbá a fagerendás épületekben is.

A KORALL DOMINANCIÁJA

A korall már az elmúlt évben is kedvelt volt, hiszen a lágy, lazacos-barackos árnyalat a hűvösebb időszakban is becsempészi lakásunkba a napsugarat. Remekül kombinálható a khakizölddel, valamint a bézs árnyalataival.

A KÉK EXPEDÍCIÓJA

Bátran használhatjuk a kék különféle árnyalatait akár egy helyiségben vagy egyetlen falon is. A kék minden tónusa szóba jöhet: a halványtól egészen a padlizsánliláig. Ha helyesen kombináljuk őket, akkor nem kell tartanunk a hűvösség érzésétől, hiszen a sötétebb árnyalatok meleg tónusokat is tartalmaznak, hatásuk pedig mindenképp nyugtató és nagyon elegáns.

A SÁRGA VIDÁMSÁGA

Köztudomású, hogy a kreativitást fokozó sárga jótékonyan hat a közérzetünkre, sokan mégis túl hivalkodónak érezzük. Ne feledkezzünk meg azonban a mustársárgáról, melyet remekül párosíthatunk bézzsel, barnával, kékkel, feketével és a terrakotta árnyalataival, ezenkívül pedig a padlizsánlilával is jó barátságban van.

KÉZZEL MINTÁZVA

Saját készítésű díszítőelemekkel még otthonosabbá varázsolhatjuk a környezetünket. A falfestéshez a körülöttünk fellelhető tárgyakat is segítségül hívhatjuk: egy szivacs, egy spárga, valamilyen pecsételésre alkalmas holmi vagy a buborékfólia mind-mind jó szolgálatot tehet. Ezeket felhasználva varázsolhatjuk egyedivé a falunkat, de persze az ecsetet, a hengert és a maszkolószalagot se hagyjuk ki.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..