home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Óvodások látogatták meg az óvodapedagógusokat
Kovács Filip
2022.11.16.
LXXVII. évf. 46. szám
Óvodások látogatták meg az óvodapedagógusokat

November 16-án a szabadkai Vackor-óvoda kicsinyei ellátogattak a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karra. A foglalkozást dr. Pintér Krekić Valéria oktatási dékánhelyettes és dr. Halasi Szabolcs docens szervezte.  

— Gyakorlat alkalmából most először jönnek hozzánk óvodás gyerekek. Mondókával és kézműves-tevékenységgel vártuk őket, mely során egy kis figurát készítenek — mesélték a harmadéves óvodapedagógus-hallgatók.  

— A Vackor-óvoda már egy éve a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar gyakorlati színtere, a negyedikes óvodapedagógusaink napi szinten járnak az intézménybe, viszont a harmadéveseinknek itt, a karon vannak gyakorlati óráik műhelymunkából és a módszertanok keretében. Ezért hívtuk meg ma a gyerekeket, és kialakítottunk nekik egy termet, ahol az óvodapedagógusok foglalkozhatnak velük — mondta dr. Pintér Krekić Valéria.

Halasi Szabolcs rendkívüli tanár a látogatás második részét ismertette:

— A tanítóképző kar épületét anyaországi támogatásból felújították, és ennek köszönhetően teljesen új tornateremre tett szert az intézmény. Ez most a legmodernebb tornaterem a városban, teljesen megfelel az európai standardoknak. Nem dísznek hozták létre, hanem azért, hogy mindenki használja. Az óvodásoknak kitaláltunk egy foglalkozást, melynek a témája az erdő. Készültünk különböző kartonfigurákkal, kis fákkal és egy kerek történettel, melynek azért van jelentősége, mert a gyerekek bele tudják élni magukat, és így sokkal szívesebben vesznek részt fizikai aktivitásban. Nekünk célunk, hogy az aktivitást pozitív dologként éljék meg az óvodában és azon kívül is.

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar tervez még többször hasonló foglalkozásokat szervezni, hiszen a gyerekek jól szórakoztak a közösen eltöltött időben az óvodapedagógus-hallgatókkal.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..