home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Öt százalékot követelnek a mezőgazdászok
(—)
2013.12.18.
LXVIII. évf. 51. szám

A 2014. évi szabadkai városi költségvetésnek legalább öt százalékát fordítsák a mezőgazdaságra — ezt kéri hét községbeli termelői egyesület a városi önkormányzattól. Ezenkívül más szempontokból is szeretnének javítani az agrárium helyzetén a községben.

A Városi Tanács részéről Osztrogonác Simon mezőgazdasági megbízott megígérte, hogy figyelembe veszik a parasztegyesületek képviselőinek javaslatait.

Osztrogonác szerint a követelések megalapozottak. „A városi költségvetés sokkal kisebb lesz a tavalyihoz képest. Ezt mindenki tudja. Azt viszont a nyilvánosság előtt is merem vállalni, hogy a következő évi büdzsé sokkal kedvezőbb lesz a mezőgazdaság számára.”

A gazdaszervetek továbbá felül szeretnék vizsgáltatni a 2007. évi községi rent — mely szerint az egyházak Szabadkán 700 hektár állami földet használhatnak bérmentesen—, valamint jövőre két képviselőt szeretnének küldeni a földek bérbeadását végző bizottságba.         (—)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..