home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Őszi kamarazene
Tóth Imre
2015.10.27.
LXX. évf. 42. szám
Őszi kamarazene

Telt házas hangversenyt adott a Szabadkai Filharmónia kamarazenekara 2015. október 26-án a városháza dísztermében.

Olasz és német barokk, valamint bécsi klasszikus műveket játszott a Szabadkai Filharmónia vonós kamarazenekara az őszi hangversenyén. Az együtteshez két belgrádi muzsikus, a Szerbiai Rádió és Televízió hegedűse és mélyhegedűse is csatlakozott.

A városnapi és az újévi hangversenyek után ismét a szabadkaiak körében igen népszerű maestro Stanko Jovanović, az RTS zenekarának karmestere vezényelt. A koncert egy világviszonylatban is ritkán játszott remekművel, Antonio Vivaldi (1678—1741) g-moll Concertójával (RV 153) kezdődött, ezt egy másik Vivaldi-szerzemény követte, a G-dúr Alla Rustica Concerto (RV 151). A hangversenyen felcsendült Johann Sebastian Bach (1685—1750) h-moll szvitje is, melyben a fuvolaszólót Molnár Krisztina játszotta. A koncert végén a zenekar Wolfgang Amadeus Mozart (1756—1791) G-dúr szerenádját, azaz a Kis éji zenét adta elő. A temperamentumos műsort a közönség vastapssal jutalmazta.

A filharmónia legközelebb az újévi hangversenyen lép a szabadkai közönség elé teljes, szimfonikus zenekari összeállításban.


































































Fotó: Hét Nap Online/R. Alexander

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..