home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Őszi asztaldísz
Barát Kinga
2020.11.19.
LXXV. évf. 47. szám
Őszi asztaldísz

Javában tart az ősz. Ilyenkor nincs is jobb, mint egy hosszú, fárasztó nap után bekuckózni, takaróba burkolózni, és egy csésze forró csokit vagy teát szürcsölgetni. A lazításunk azonban nem lehet teljes, ha nincs az otthonunkban is őszi hangulat. A forró ital is jobban esik, ha közben egy szép, az évszaknak megfelelő dekoráción pihentetjük a szemünket.

Sokféle őszi asztaldíszt készíthetünk. Bizonyára mindenkinek van ötlete, de a világháló is kimeríthetetlen forrás. Az elképzelésünk megvalósításához pedig mindössze néhány kellék és egy kis kézügyesség szükséges.


Az alap összeállítása

Mindenekelőtt a dekorációt nem csak koszorúalapra lehet tervezni. Íme egy ötlet, melyhez semmi más nem kell, csak egy darab kartonpapír. Kivágunk belőle egy kört, a két szélét felhajtjuk, és hungarocellt (sztiropor) ragasztunk a közepébe. Ezzel már készen is van az alapunk, melyet a továbbiakban csak díszíteni kell. Hogy mivel? Nézzük körül a fiókokban, és bizonyára találunk különféle szalagokat, masnikat, csipkéket. Használhatunk szárított narancskarikákat, fahéjrudakat, csillagánizst, kávészemeket, de jó szolgálatot tehet a séta közben gyűjtött gesztenye vagy más őszi termés is. Mindezek mellett a kreációnkat egy szép díszgyertyával is kiegészíthetjük.


Az asztaldísz kellékei

Az ősz egyik közkedvelt szimbóluma a narancssárga tök, mely színében is jól illik az őszi hangulathoz. Kevés hozzávalóból ezt is el tudjuk készíteni otthon, és remek kiegészítője lehet az asztali dekorációnknak.


A dísztök készítése

Egy már nem használt pulóver ujjából vágjunk le egy darabot, és varrjuk össze az alját. Tömjük ki vattával, a tetejét is varrjuk össze, majd a képen látható módon, spárga segítségével alakítsunk ki rajta íveket. Ezután már csak a szár hiányzik róla, melyet a legkönnyebben úgy állíthatunk elő, ha egy darab kartonpapírt körbevonunk spárgával. Már készen is van a dísztök, melyet beilleszthetünk az őszi asztali dekorációnkba.

Kellemes időtöltést, sikeres alkotást kívánok!

Fényképezte: Barát Kinga

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..