home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Összefogás, kitartás, tenni akarás és egymás megbecsülése
Tóth Lívia
2023.03.15.
LXXVIII. évf. 11. szám
Összefogás, kitartás, tenni akarás és egymás megbecsülése

Március 15-e alkalmából a zentai városháza oszlopcsarnokában megemlékezést tartottak gróf Batthyány Lajos, az első felelős magyar kormány mártírhalált halt miniszterelnökének emléktáblájánál.

Magyarország miniszterelnökének, Orbán Viktornak, a határon túli magyarokhoz intézett üzenetét dr. Riskó-Nagy László, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának konzulja tolmácsolta az egybegyűlteknek.


Horváth Zsolt felvételei

A rendezvényen beszédet mondott Gordán Kolos, a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója, aki többek között a következőket hangsúlyozta:

–Március 15-e megmutatta, hogy a népből akkor válik nemzet, ha hisz az erejében és a nemzeti hagyományaiban. Ma is meg kell mutatnunk, hogy létezünk, hogy jelen vagyunk, hogy van elég erő, elszántság és akarat bennünk ahhoz, hogy kilábaljunk a legnagyobb szakadék mélyéről is, hogy harcoljunk a jogainkért. Legyünk büszkék, hiszen túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az 1848/49-es forradalom és szabadságharc az európai történelem egyik legfényesebb, legkiválóbb pillanata volt.

A válságokkal és viszontagságokkal teli jelenkorunkban ennek az eseménynek az emléke olyan fontos tanulságokkal töltheti fel ünneplésünket, mint az összefogás, a kitartás, a tenni akarás és egymás megbecsülése. Tapasztaljuk meg ezeket, alkalmazzuk a mindennapjainkban, és megbizonyosodunk róla, hogy hegyeket megmozgató erejük van.

A Petőfi Sándor Általános Iskola diákjainak ünnepi műsora után a jelenlévők elhelyezték a kegyelet koszorúit gróf Batthyány Lajos emléktáblájánál.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..