home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Örüljetek az Úrban, szüntelenül!
KEIPER Kornélia
2012.06.13.
LXVII. évf. 24. szám
Örüljetek az Úrban, szüntelenül!

Ezzel a mottóval rendeztek egyházmegyei ifjúsági találkozót Nagyváradon (Romániában) június 2-án immár harmadik alkalommal. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy én már másodszor vehettem részt rajta. Tavaly kapott ugyanis először meghívót erre a nagyszabású rendezvényre a szabadkai Ébr...

Ezzel a mottóval rendeztek egyházmegyei ifjúsági találkozót Nagyváradon (Romániában) június 2-án immár harmadik alkalommal. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy én már másodszor vehettem részt rajta. Tavaly kapott ugyanis először meghívót erre a nagyszabású rendezvényre a szabadkai Ébredés zenekar. Akkor nagy sikert arattak keresztény könnyűzenéjükkel, olyannyira, hogy az idén a fiatalok már kérték a részvételüket. Böcskei László egyházmegyei megyés püspök eleget is tett kívánságuknak, és Vakon Zsolt atya, püspöki titkár már május első napjaiban tolmácsolta a püspök úr meghívását.
Június 1-jén, az esti órákban útra is kelt a társaság, hogy zenei szolgálatukkal ismét meghódítsák a romániai magyar fiatalokat. A késő éjjeli érkezés ellenére Zsolt atya kitörő örömmel fogadott bennünket, és rövid idő múlva már a szálláshelyünkön pihenhettünk.
A kezdés június 2-án reggel 8-ra volt meghirdetve a már megszokott regisztrációval, ismerkedéssel. Ebben a két órában a zenekar keresztény könnyűzenét játszott, és bizony hamar feloldódtak a fiatalok. Együtt énekeltek és táncoltak velünk. A püspök úr és az atya fogadták a résztvevőket, mindenkihez volt egy kedves szavuk. Sokan már régi ismerősként üdvözölték egymást és bennünket is.
A két óra gyorsan elmúlt. Ekkor szervezett menetben, énekelve vonultunk a templomba. Nem sokkal ezután kezdődött az ünnepi szentmise, melyet a nagyváradi Mária Rádió élőben közvetített. A püspök úr üdvözölte a résztvevőket, külön kiemelte a szabadkai delegáció jelenlétét, kifejezte örömét, hogy ismét megrendezhették az ifjúsági találkozót. Talán mondanom sem kell, hogy a szabadkai zenekar látta el a zenei szolgálatot, az idén már néhány nagyváradi fiatallal együtt. Tavaly ugyanis spontán koprodukció volt, most pedig egy félórás ráhangolódás után már együtt játszottak el néhány számot. Ez az együttzenélés elnyerte a részt vevő fiatalok tetszését. Nagyon szép, megható, ugyanakkor felemelő érzés volt hallgatni őket!
A majd kétórás mise után következett az ebéd, melyről a szervezők gondoskodtak mindenki részére.
Ezután a mi hittanos és ifjúsági találkozóinkhoz hasonlóan kiscsoportos foglalkozás, beszélgetés volt programon. Gyorsan elmúlt az erre szánt másfél óra, és máris kezdődött a kulturális program. Ez magában foglalt egy több mint félórás Ébredés-koncertet, melynek végén természetesen ráadás is következett. Ezután a Triál nevű kerékpár-akrobaták foglalták el a templom előtti teret. Nemcsak a fiatalokat és a zenekar dobosát, hanem még a püspök urat is bevették a műsorukba!
Ezt már hagyományszerűen a közös tánc követte, mintegy záróakkordjaként ennek a gyönyörű napnak. Hála Istennek, a kora délután megjelent ijesztő felhők elvonultak, így valóban egy felejthetetlen napot töltöttünk el kedves vendéglátóink és a résztvevők körében!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..