home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Örömmel énekelni
Kónya-Kovács Otília
2013.06.26.
LXVIII. évf. 26. szám
Örömmel énekelni

Nagybecskereken tartották meg a XII. Vajdasági Bárdos Kórusfesztivált

Magyarországon, Budapesten és több vidéki helyszínen zajlott az idén is a XXXVII. Bárdos Lajos Zenei Hetek elnevezésű program. Ennek keretében immár XII. alkalommal rendezték meg a vajdasági kórusfesztivált, melynek a nagybecskereki Emmanuel Kamarakórus első ízben volt a házigazdája.
A nagybecskereki székesegyházban a szentmise alatt elsőként Bárdos Lajos Missa Tertia című miséjét énekelték a kórusok. A nemzetközi találkozón fellépett az adai Musica Humana, a nagybecskereki Emmanuel és a kiskunfélegyházi Palestrina Kamarakórus is.
A találkozót Puskás János, a városi képviselő-testület elnökének segédje nyitotta meg, a szentmisét követően pedig a résztvevők külön-külön is bemutatkoztak egy rövid programmal.
Az Emmanuel Kamarakórust Rontó Márta kísérte zongorán, Dutina Vilma szólót énekelt, vezényelt Konrád Emma karnagyasszony. Az adai Musica Humana Kamarakórust Birkás János karnagy vezette, a kiskunfélegyháziaknak Szatmári Imre vezényelt.
A hangversenyek záróakkordjaként a három kórus együtt énekelte el a Bárdos Lajos Tábortűznél című kórusdalát és A csitári hegyek alatt című népdalt.
A rendezvényen jelen volt Kempelen Tünde karnagy asszony, a Bárdos Lajos Zenei Hetek megálmodója is. Elmondta, hogy a fesztivál Bárdos Lajos sokoldalúságát hivatott tükrözi.
— Azt szeretnénk, ha a Kárpát-medencei kórusok megismernék egymást, megbarátkoznának egymás énekkari kultúrájával, tanulnának egymástól, és örömmel énekelnének. 
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..