home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Önkéntes véradás Törökbecsén
Zséli Ágnes
2021.07.22.
LXXVI. évf. 29. szám
Önkéntes véradás Törökbecsén

Hatvanhat törökbecsei polgár vett részt azon a véradási akción, amelyet ötödik alkalommal szervezett meg az újvidéki Transzfúziós Intézet és a helyi Vöröskereszt. A megmozdulásra ez alkalommal főként a 0+ vércsoportú önkénteseket várták, mivel az elmúlt időszakban éppen ebben a véregységben volt a legnagyobb a hiány. A megjelentek között négyen voltak, akik első alkalommal adtak vért. 

Törökbecsén egyébként évente hat tervezett véradási akciót tartanak — mondta el Radovan Kovačević, a Vöröskereszt törökbecsei szervezetének megbízott titkára. A vérkészlet hiánya miatt azonban áprilisban rendkívüli felhívásra is szükség volt.

— A férfiak évente négyszer, míg a nők három alkalommal adhatnak vért, és mi minden önkéntesnek nagyon örülünk. Az érkezőket a bejáratnál fogadtuk, elvégeztük a kézfertőtlenítést, és védőmaszkot is kaptak azok, akik nem hoztak magukkal. A munkában öt önkéntes segédkezett, amiért hálával tartozunk, elsősorban a fiataloknak, akik az elmúlt időszakban szép számban csatlakoznak szervezetünkhöz. A megjelenetek pólót kaptak ajándékba, azok pedig, akik ötödik, tizedik, huszadik, harmincötödik, ötvenedik, hetvenötödik vagy századik alkalommal adtak vért, elismerésben részesültek. Örülünk, hogy a törökbecseiek soha nem feledkeznek meg a segítségnyújtásnak erről a formájáról, amely életeket menthet. 

Törökbecse községben legközelebb augusztus 30-án Kumánon várják az önkéntes véradókat.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..