home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Ómen
Martinek Imre
2023.06.23.
LXXVIII. évf. 25. szám
Ómen

Jel, intés, üzenetértékű képzőművészeti tárlat megnyitójának részesei lehettünk június 20-án Budapesten, a ferencvárosi Ráday utca 47-es szám alatti Art9 galériában. A tervek szerint ezen esztendő július 7-ével bezárólag közszemlére tett alkotásokat Todor Tamás partiumi származású festőművész készítette.


Todor Tamás és dr. Havadi-Nagy István

Tanúskodás és kritika, illetve utópiák szerkesztése. E három kritériumnak eleget téve hozzák a valót a kimerevített festővásznakra látszólag találomra felvitt színfoltok, melyekből végül összeállnak azok a bizonyos szürrealista „csendéletek”. A lecsupaszított hús-vér/csont-bőr mindennapjaink fizikai és szellemi hordalékait kíméletlenül elénk táró helyzetképek. Megnyugtató és reményt keltő mégis: a fiatal festő minden egyes darabjának húsba maró kompozíciójában ott van a megújulás csírája is! A helyszínen elhangzott kritikusi gondolatokat parafrazeálva: az élet utat tör magának!

      A tárlatot dr. Havadi-Nagy István nyugalmazott egyetemi docens méltatta.

Életrajzi adalékok:

      Todor Tamás 1989-ben született Szatmárnémetiben. Felsőfokú tanulmányait a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezési Egyetemen végezte el. Itt nyeré el a mesteri fokozatot, és ugyanitt folytatta doktori tanulmányait is. Egyetemi évei alatt Erasmus-ösztöndíjjal több hónapot töltött Spanyolországban és Olaszországban. Műveit Európa több országában kiállították. Újabban Budapesten él és alkot.

Fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..