home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ökumenikus hírek
Balázs Szilvia
2020.07.25.
LXXV. évf. 30. szám
Ökumenikus hírek

Újraindulnak a zarándoklatok Lourdes-ba — Gyermekek iskoláztatását támogatja a Magyar Református Szeretetszolgálat — Virtuális világtalálkozó

Újraindulnak a zarándoklatok Lourdes-ba

A tervek szerint augusztus 14-e és 17-e között indulhat meg az első zarándokcsoport, autóbuszokkal és repülőgépekkel Lourdes-ba. A kegyhelylátogatást az OFTAL (Lourdes-i Betegszállító Szövetség) egyházi szervezet indítja el. Ezután az Unitalsi, az Olasz Nemzeti Betegkísérő Egyesület zarándoklatai is megkezdődnek. Az első repülőút augusztus 18-án lesz. Az év további részére még három zarándoklatot tervez az OFTAL. Mindez nagyon reményteli jel, mert a szenvedés időszaka után olyasvalamire vágyunk, ami a föld fölé emel: Lourdes ablakot nyit az égre — nyilatkozta a Vatikáni Rádiónak Paolo Angelino atya, a szövetség elnöke, és egyúttal mindenkit megnyugtatott, hogy az egészségügyi biztonsági előírásokat teljes mértékben betartják a zarándoklat során. Az ápolási otthonok lakóit egyelőre nem fogadhatják a járványhelyzet miatt, de a fogyatékkal élők és a belgyógyászati betegségekkel küzdők már eljuthatnak Lourdes-ba. Angelino atya elmondta, hogy a zarándoklatok újraindulása nagy reményt ad a betegeknek a bezártság és a szenvedés ideje után. A remény pedig nemcsak egy stratégia, melyet a világ adhat, hanem valami olyan is, ami följebb mutat a földnél. Ha ugyanis a lélek rendben van, Istentől megerősítést nyer, akkor az a testi egészség javára is válik — számol be a Vatikáni Rádió.


Gyermekek iskoláztatását támogatja a Magyar Református Szeretetszolgálat

A szervezet azoknak a családoknak szeretne segítséget nyújtani, amelyekre az iskolakezdés jelentős többletterhet ró. A szeretetszolgálat 2,5 millió forintot szeretne összegyűjteni erre a célra augusztus 31-éig. A tervek szerint ebből az összegből ötszáz gyermek tanszerét lehet megvásárolni. Lutár Balázs, a Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese figyelmeztetett, hogy a koronavírus esetleges második hulláma miatt még mindig nagyon sok a bizonytalanság az őszi tanrenddel kapcsolatban, és ha ismét digitális tanrendben tanulnak majd a diákok, akkor az alapítvány pénzadományokból tud a legkönnyebben és leggyorsabban segíteni. Az akcióval kapcsolatban bővebb tájékoztatás a www.jobbadni.hu internetes oldalon olvasható.

 

Virtuális világtalálkozó

Az online térben tartja meg augusztus 12-én az ökumenikus világtalálkozót az Egyházak Világtanácsa. A szervezet egyúttal arra buzdítja a globális keresztyén közösséget, hogy hozzájárulásával gazdagítsa a találkozót, mely a nemzetközi ifjúsági nap alkalmából lesz rendezve. A résztvevőktől művészeti alkotásokat, videoüzeneteket, fényképeket, énekeket, táncot vagy bármiféle kreatív ötletet várnak. Az eseményről bővebb információ angol nyelven a www.oikoumene.org honlapon található.


(Forrás: Vaticannews.va, Reformatus.hu, Evangelikus.hu)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..