home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
„Ó, Szent István, dicsértessél…”
2023.08.18.
LXXVIII. évf. 33. szám
„Ó, Szent István, dicsértessél…”

Szent István-napi ünnepséget tartottak Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. Az „Ó, Szent István, dicsértessél…” című rendezvényen ünnepi beszédet mondott Fremond Árpád, az MNT elnöke, valamint Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke.

Az új búzából sütött kenyeret ft. Horváth Ákos, az újvidéki Mária Neve római katolikus templom káplánja, ft. Dolinszky Áron a Szerbiai-Vajdasági Ágostai Hitvallású Evangélikus Keresztyén egyház lelkésze és nt. Harangozó László, a Szerbiai Református Keresztyén Egyház püspöke áldotta meg.

Az alkalmi műsor első részében Török Noémi népdalénekes előadásában a Szent István királyhoz című népének csendült fel, levetítették Herczeg Zsolt filmrendező és Miskolci Rolland vágó Titkos kertek rejtekén Vajdaság című filmetűdjét, Vajda Noa Pálma versmondó Csokonai Vitéz Mihály Árpád című költeményének részletét adta elő. A második részben Elor Emina és Szalai Bence színművészek Bogdán József Fohász a déli végeken, Petőfi Sándor Magyar vagyok és Reményik Sándor Mindennapi kenyér című költeményét tolmácsolták. A topolyai Kodály Zoltán Művelődési Központ Cirkalom táncegyüttese az óbecsei Fokos zenekar kíséretében lépett színpadra és aratott fergeteges sikert. A táncműsor koreográfusa és szerkesztője Kisimre Árpád és Kisimre Szerda Anna volt.

Az ünnepség a Boldogasszony Anyánk vallási himnusz közös éneklésével zárult.

Fotók: Dinovizija és Pannon RTV

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..