home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Ízelítő A Dal 2017 top 30-as mezőnyéből
Zvekán Péter
2016.12.31.
LXXI. évf. 52. szám
Ízelítő A Dal 2017 top 30-as mezőnyéből

Spoon 21: Deák — Mrs Columbo: Frozen King — Radics Gigi: See It Through — Pápai Joci: Origo — Benji: Karcok

Spoon 21: Deák


A Spoon 21 már visszatérő versenyzője A Dal műsorának, hiszen 2015-ben a Keep Marching On című szám egészen a döntőig jutott. A fiúk azóta sok koncerten vannak túl, és egy európai utcazeneturné is a hátuk mögött van. A 2017. évi műsorba nevezett saját szerzeményük a Deák címet viseli. Ezt az idei X-Faktorban mutatták be, afféle extra produkcióként. Akkor a közönség egészen jól fogadta, ráadásul a saját rendezésű videóklip nézettsége is nagy sebességgel ívelt felfelé.

A srácok nem szerénykedtek. Beneveztek, bejutottak.

Mrs Columbo: Frozen King

 

Galambos Dorina és zenekara, a Mrs Columbo az idén már új felállásban és új stílusban járja az országot. A hosszabb jazzkorszak után az együttes végre nyitott az elektro-pop irányzat felé, és ez egészen jól áll a csapatnak. Az új felállás az énekesnő mellett a következő: Héjja Kati (billentyűs hangszerek), Heigl Laci (basszusgitár, nagybőgő) és Kovács Norbi (dobok).

A Mrs Columbo legújabb száma a Frozen King címet kapta, és elnyerte A Dal 2017 zsűrijének tetszését, így a felvétel bejutott a legjobb harminc közé.

Radics Gigi: Végtelen hajó (See It Through)

 

Radics Gigi számára sem ismeretlen terep a magyarországi euroviziós előválogató. Az idén egy balladával készül, mely szerinte az egyik legszemélyesebb dala. A szerzemény, melynek központi témája az igaz barátság, egy együttműködés eredménye. Gigi a Végtelen hajó című dalt Kardos Norbival együtt szerezte, a magyar szöveget Riba Zoltán írta, az angolt pedig Johnny K. Palmer.

Az idén tehát ezzel száll ringbe az énekeső.

Pápai Joci: Origo


Pápai Jocit a Megasztár nevű tehetségkutatóban ismertük meg. Első nagy slágere hivatalosan a Ne nézz így rám volt, de szerintem sokkal többen ismerhetjük a Nekem ez jár című Majka-dalból, melyben ő vokálozott.

Versenydalának címe Origo, mely egy komoly témát boncolgató, modern hangszerelésű, roma stílusjegyekkel átitatott szerzemény. Remélem, jól fog szerepelni...

Benji: Karcok

 

Benjit a 2014. évi X-Faktor legjobb férfi előadójaként ismertük meg, azóta viszont olyan érzésem van, mintha folyamatosan szenvedne. Mindig lehet róla hallani valamit, de zeneileg nem tud átütő sikert elérni. Pedig nem mondhatom, hogy nem próbálkozik. A Dal 2016 eurovíziós előválogatóban is szerepelt a Kötéltánc című dalával, de akkor, mint tudjuk, Freddie kapta meg a nagy lehetőséget.

Nos, Benji úgy döntött, nem adja fel, és az idei dalversenyre ismét egy lassú számmal, a Karcokkal nevezett be. Ezúttal remélhetőleg még jobban megmutathatja a hangját. Hamarosan megtudjuk, hogy mindez elég lesz-e a győzelemhez.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..