home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Íjászok: világi sikerek
BAGI Szabolcs
2012.11.07.
LXVII. évf. 45. szám
Íjászok: világi sikerek

Október 21-én, vasárnap, a magyarországi Alisca nyilai Íjászklub által került megrendezésre a szokásos Nagy Őszi 3D Vadász Íjászversenyük Szekszárdon.

A megmérettetésen a helyi klubok mellett a mi kis klubunk, a Bácsér Szabad Íjászegyesület is képviseltette magát. A verseny helyszínéül a Szekszárd melletti sötét-völgyi erdőséget választották, ahol 24 cél által folyt a versengés. A célok állatfigurák voltak, amelyeket a különböző terepviszonyok és szintkülönbségek tettek még vonzóbbá a „vadászni vágyók” számára. Volt itt minden, mit vadász megkívánhatott: a kistermetű fácántól, rókától egészen a nemes vadakig, az ágaskodó medvéig és az erdő királyáig, az őzig. Minden egyes célnál két vesszőt lőhetett a versenyző. Az elsőt teljes pontszámért, a másodikat pedig csak hiba esetén, kevesebb pontért. A versenyen szinte minden íjtípus képviseltette magát, a tradicionális faíjaktól kezdve a modern anyagokból készült csigásakig. A versenyzők beosztása íjtól és korosztálytól függően történt előre meghatározott lőtávok szerint.
A versenyen a Bácsér Szabad Íjászegyesületet a következők képviselték: Tallósi Anasztázia, Sulc Dorcka, Tadián Viola, Rekettye Emília, Szabó Helga, Kálmán Virág, Szitás Anita, Fabó Dudás Réka, Mészáros Zsóka, Marecskó Ágnes, Szlámecska Lóránt, Iván Leonárd, Tadián Zsolt, Hamar Richárd, Szakál Sándor, Jánosi István, Tumbász Dávid, Tóth Pál Tamás, Butterer Bence, Mamuzsity Mihály, Molnár Jenő, Harkai Róbert, Dubac Jenő, Bagi Szabolcs és a klubvezető Szalma István.
A színvonalas megmérettetés majd hat órán keresztül zajlott. A Bácsér Szabad Íjászegyesület hat arany–, hat ezüst– és két bronzérmet szerzett. Aranyérmet Szalma István, Tallósi Anasztázia, Szlámecska Lóránt, Szabó Helga, Fabó Dudás Réka és Mamuzsity Mihály kapott, ezüstérmes Kálmán Virág, Szitás Anita, Mészáros Zsóka, Molnár Jenő, Tumbász Dávid és Butterer Bence, a dobogó harmadik fokára pedig Sulc Dorcka és Marecskó Ágnes állhatott föl.
A versenyt fenséges ebéd koronázta, mely kiváló alkalmat biztosított az élmények, tapasztalatok megosztására és új ismeretségek, barátságok kötésére.
A verseny végeztével Balogh László, a szekszárdi klub elnöke külön kiemelte annak a fontosságát, hogy megmutassuk a világnak: nem állhat közénk határ, az íjászok egy nagy családot alkotnak. Reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben a két klub kapcsolata virágzó és gyümölcsöző lesz.
Ezúton gratulálunk a versenyzőknek, és a továbbiakban is hasonlóan szép eredményeket kívánunk!

BAGI Szabolcs, a bácskertesi és a doroszlói íjászok edzője

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..