home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Így emlékezik Nagy Feró a Petőfi Rádióban Benkő Lászlóra
MTVA
2020.11.22.
LXXV. évf. 47. szám
Így emlékezik Nagy Feró a Petőfi Rádióban Benkő Lászlóra

Teljes műsort szentel Nagy Feró egykori barátjának, a 77 évesen elhunyt Benkő László emlékének vasárnap este a Petőfi Rádióban. Az Omega alapítótagjához szoros barátság fűzte a Dalra magyar - Petőfi Rock műsorvezetőjét, aki emlékműsorban idézi fel közös történeteiket. Vasárnap 21 órától kizárólag Omega- és Benkő-dalok szólalnak meg a Petőfi Rockban Benkő László emlékére.

„A 70-es évek elején Omega tagsági igazolvánnyal rendelkeztem, nagy Omega-rajongó voltam és vagyok a mai napig is – kezdte Nagy Feró. – Benkő Lászlóval jó barátságban voltunk, végig úgy tekintettem rá, mint az elöljárónkra, mégiscsak ő volt az idősebb zenész. Sok olyan történetem van rajongó és már aktív zenész időszakomból, amiket úgy érzem, érdemes megosztani a hallgatókkal róla. Ilyenek például az 1980-as Omega-LGT-Beatrice-turné emlékei, amiket egyértelműen az Omegának, meg egy kicsit az LGT-nek köszönhettünk” – folytatta a Beatrice frontembere, aki azt is elárulta, hogy nem lesznek meghívott vendégek a vasárnapi műsorban.

„Nem szeretnénk szószátyárok lenni, az Omegához, illetve Benkőhöz kötődő nóták között hangzanak el a rövid történetek, kapcsolódva az adott dalhoz. A középpontban Benkő László és a zenélés lesz” – mondta Nagy Feró.

Dalra magyar - Petőfi Rock Nagy Feróval vasárnap 21 órától a Petőfi Rádióban.


A mellékelt fotón Benkő László Liszt Ferenc-díjas előadóművész, az Omega együttes tagja látható, miután Áder János köztársasági elnöktől átvette a megosztott Kossuth-díjat a Parlament kupolacsarnokában 2013. március 15-én (MTI Fotó: Kovács Attila)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..