home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Évadnyitó — tagtoborzási szándékkal
Kónya-Kovács Otília
2023.12.07.
LXXVIII. évf. 49. szám
Évadnyitó — tagtoborzási szándékkal

Újabb évadnyitó műsoron van túl a Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület. Az utóbbi időszakban ezen az ünnepségen adják át az egyesület elismerését, az Aranyplakettet is.

— Művelődési egyesületünk évi tervében benne van az évadnyitó műsorunk, melyet az idén 17. alkalommal szerveztünk meg. Ennek az eseménynek az egyik célja, hogy lehetőséget adjon minden személynek, szakcsoportnak a bemutatkozásra a nagyközönség előtt, valamint megpróbálunk újabb tagokat toborozni, és nem utolsósorban megköszönjük a támogatóink segítségét. Ilyenkor adjuk át művelődési egyesületünk elismerését, az Aranyplakettet is. Az erre vonatkozó döntést az elnökség hozza meg a szakcsoportok ajánlata alapján. Az idén ezt az elismerést Zombori Gáspár kapja, aki valójában az egyesületünk gondnoka, tehát olyan tevékenységgel foglalkozik, amely segíti a többiek munkáját. Biztos vagyok abban, hogy Gazsi — ahogy mi hívjuk — tölti el a legtöbb időt a művelődési egyesületünkben, hiszen több mint húsz éve tevékenykedik nálunk — hangsúlyozta Dobó József, az egyesület elnöke.


Dobó József és Zombori Gáspár

A Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben a legtöbb szakcsoportot Rontó Márta vezeti.

— A leghosszabb ideje a citerazenekart és a valamikori vegyes kórust — most már énekcsoportnak nevezhetjük — vezetem. Aztán itt van még a Cickafark énekcsoport, mely két évvel ezelőtt alakult, a tavalyi év folyamán pedig nagy örömömre egy kis énekcsoportot is sikerült ismét összehozni a gyermekekből. Ők még frissek, de lelkesen járnak a próbákra, és örülnek minden alkalomnak, amikor bemutathatják a tudásukat. 

Az évadnyitón egy kis jelenetet adott elő a színjátszó csoport.

— A Fogyókúra című színdarabocskával léptünk fel, melyet Nóti Károly írt és Kósa Zoltán rendezett. Jómagam voltam a fogyókúrás, Vályog úr, Borbély Angelina volt a nővér, és Zombori Tibor játszotta a főorvos szerepét. Ez a jelenet mindössze 7-8 perces, erre az alkalomra készítettük, de a Petőfi színészszakcsoportja is az egész évadban tevékenykedik — mesélte Halász János.

Süveg Hilda vezeti a Harmatcsöpp nevű csoportot és a Százszorszép néptánccsoportot is.

— A kis tánccsoportom jelenleg 15 tagú, gyermekjátékokat adtunk elő. A Százszorszép pedig moldvai táncokkal lépett föl. Az idén még talán a karácsonyi műsor vár ránk, az újévi ünnepek után viszont új koreográfiát tanulunk, és jövőre azzal állunk színpadra. A moldvai tánchoz Resócki Rolland készítette a koreográfiát, és őt kértük fel, hogy a következő felkészülésben is segítsen bennünket. 


Süveg Hilda és a Harmatcsöppek

Bodó Zalán az idén szép sikert ért el a zentai népmesemondó versenyen, ezúttal is mesét mondott ö-ző nyelvjárásban.

— Mindig lámpalázas vagyok egy kicsit, de aztán megnyugtatom magam, lesz, ahogy lesz, és sikerül elmondani a mesémet. Most a dicseködőkről meséltem, és mivel én otthon is használom ezt a nyelvjárást, gond nélkül tudom a színpadon is alkalmazni.

Az évadnyitón felléptek a citerások, a gyermekénekcsoport, a vegyes kórus, a Cickafark énekcsoport, Süveg Zita és Miklós Adrián szavalók, Rúzsa Richárd citerás, a Harmatcsöpp és a Százszorszép néptánccsoportok, Bodó Zalán és Kónya-Kovács Otília mesemondók, valamint a színjátszók. A Muzslai Petőfi Sándor MME nagytermében a kialakult szokáshoz híven a MAKK tagjainak alkotásai kerültek a falra.


Mester és utánpótlás: Rúzsa Richárd és Lele József (Zsáki Ervin felvételei)

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..