home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Év eleji koncertek a Budapest Sportarénában (2.)
Zvekán Péter
2024.01.26.
LXXIX. évf. 3. szám
Év eleji koncertek a Budapest Sportarénában (2.)

Folytatva előző heti cikkünket, lássuk, milyen koncertek is várják a közönséget 2024 elején a Papp László Budapest Sportarénában.

LP (március 7-e)

Laura Pergolizzi, művésznevén LP, egy olasz felmenőkkel bíró amerikai énekesnő és dalszerző, aki karrierjét 2006-ban kezdte, akkor, amikor fellépett a South by Southwest zenei fesztiválon, és a fő lemezkiadók versengeni kezdtek érte. Végül L.A. Reid leszerződtette a Universal Music Group részeként működő Island Def Jam Music Group kiadóval. LP a művészeti elképzeléseik közötti különbségek miatt azonban felbontotta a szerződést, és 2007-ben átment a SoBe Entertainment független kiadóhoz. Az első igazi hatalmas sikert a hat évvel ezelőtt megjelent Other People című dal hozta el számára. Esetében érdekes, hogy nemcsak a saját, de mások részére is ír. Ráadásul nem is akármilyen előadóknak. Szerzett már dalokat Cher, Rihanna, a Backstreet Boys, Leona Lewis, Mylène Farmer, Céline Dion és Christina Aguilera számára is.

 

Edda 50 (március 9-e)

Az elmúlt évtizedek során több millió eladott album, generációkon átívelő megannyi sláger — olyanok, mint az Éjjel érkezem, az Álmodtam egy világot magamnak, a Gyere, őrült vagy a Kör —, valamint megszámlálhatatlan koncert Magyarországon és külföldön, szakmai díjak és kitüntetések köthetőek az Eddához. Nem csoda, hogy a magyar zenei szcéna egyik legmeghatározóbb zenekara lett, Pataky Attilával az élen! 2024-ben lesz ötven éve annak, hogy az Edda Művek megalakult, és a rockzene szolgálatába állt. A tagok ebből az alkalomból döntöttek úgy, hogy egy felejthetetlen Aréna-koncerttel lepik meg a közönséget.

Fotó: Pataky Attila énekes az Edda Művek koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában (2020. március 7-én.) MTI/Mohai Balázs.

 

Follow The Flow (március 16-a)

A Follow The Flow egy 2016-ban alapított háromtagú, magyar együttes, melyet Vincze Gergely, Molnár Csaba és Szakács Gergő alkot. 2018-ban jelent meg a Nem tudja senki című daluk, melynek köszönhetően szinte berobbantak a köztudatba. Ezt követte a Maradok távol, mely megint csak hatalmasat szólt. 2018 nyarán elnyerték a Petőfi Zenei Díjat Az év felfedezettje kategóriában, illetve ősszel jelölték őket a 2018. évi MTV Europe Music Awardsra mint a legjobb magyar előadó, és itt is nyertek, így ők képviselték Magyarországot a bilbaói díjátadón. Azóta folyamatosan érkeznek tőlük a slágerek, Gergő pedig mindemellett a saját útját is elkezdte járni. Ő ugyanis egy nagyon egyedi, rögtön felismerhető énekhangú előadó, aki csapata, a Follow The Flow mellett elkezdett saját dalokkal jelentkezni, de arra is van példa, hogy valakivel összefog egy új szerzemény erejéig — történt ez Rúzsa Magdival is a Kék a szívem című szám esetében.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..