home 2024. június 21., Alajos napja
Online előfizetés
Értesítés Magyarkanizsa aratói számára
2023.06.01.
LXXVIII. évf. 22. szám
Értesítés Magyarkanizsa aratói számára

Az idén is, mint minden évben, tűzvédelmi szempontú műszaki vizsgán kell átesnie minden arató-cséplőnek, gabonát és szalmát szállító, valamint préssel dolgozó traktornak, amely vizsgáztatást a községi Tűzoltószövetség mezőgazdasági gépeket vizsgáztató bizottsága fogja végezni minden faluban. A műszaki vizsgáztatás már június elején megkezdődik a következő beosztásban: 

Június 5-én, hétfőn Völgyesen kezdődik a vizsgáztatás, reggel 8.00-kor a tejátvevő állomásnál, majd Oromon folytatódik 9.00-kor a vásártéren, 10.00-kor az óvodánál és 11.00-kor a velebiti úton, a Mélykúti-ház előtt.
Június 6-án, kedden Tóthfaluban lesz a vizsgáztatás a Kultúrotthon előtt 8.00-tól, majd folytatja a bizottság Velebiten 10.00-től a helybeli szövetkezet előtti téren.
Június 7-én, szerdán Oromhegyesen kerül sor az ellenőrzésre, reggel 8.00 órától a jószágrakodónál, majd 9.30 órakor folytatódik a vásártéren.
Június 8-án, csütörtökön Magyarkanizsán, a vásártéren 8.00-kor kezdődik az ellenőrzés, Adorjánon folytatódik 10.00 órai kezdettel a paprikalerakó téren, a NIS Naftagas mellett.
Június 9-én, pénteken Martonoson kerül sor a vizsgáztatásra, reggel 8.00-kor a focipályánál, majd Kishomokon folytatódik 10.00 órától a tejfelvásárló helyen. 
Június 12-én, hétfőn Kispiacon lesz a vizsgáztatás a vásártérnél 8.00 órai kezdettel, majd folytatja a bizottság a silónál 9.00 órától.
Június 13-án, kedden Horgoson kerül sor az ellenőrzésre, reggel 8.00-kor a horgosi Helyi Közösség udvarában, a Vasút utcában.
Június 14-én és 15-én szerdán és csütörtökön pótnapot tart a bizottság, amikor az indokolt okokból vizsgáztatásról távolmaradt géptulajdonosokat keresik föl.
Ha valaki a gépet nem tudja a megadott helyszínekre hajtani, azt jelentse a megadott helyszíneken vagy a vizsgáztatást végző bizottság 063/554-996-os telefonszámán munkanapokon 8.00-tól 14.00 óráig.
A vizsgához, egyéb előírások mellett, kötelező minden kombájnnál a 9 kilogrammos hitelesített tűzoltó készülék, ásó, lapát, szikrafogó és elsősegélydoboz, míg a traktoroknál a 2 vagy 3 kilogrammos hitelesített tűzoltó készülék és szikrafogó. Emellett az akkumulátorokat és egyéb elektromos vezetékeket szigetelőanyaggal kell borítani. 
A tűzoltókészülékek hitelesítését Magyarkanizsán szervezetten végzik minden nap 7.00 és 14.00 óra között a tűzoltólaktanyában (Karađorđeva 31).
A vizsgáztatási díjszabás összegét – kombájn után 2200,00 dinárt, traktor után 1200,00 dinárt – a helyszínen kell kifizetni.
Az idei évben is a tűzvédelmi felügyelők szigorú és gyakori ellenőrzésére lehet számítani kint az utakon és a földeken és magasak a büntetések is, ha olyan gépet találnak, amelyik nem esett át az ellenőrzésen.

A Községi Tűzoltó Szövetség
mezőgazdasági gépeket vizsgáztató bizottsága

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..