home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Értékes támogatás a zombori Városi Könyvtárnak
2023.01.31.
LXXVIII. évf. 4. szám
Értékes támogatás a zombori Városi Könyvtárnak

A Magyar Nemzeti Tanács a Bethlen Gábor Alappal együttműködve nagy értékű könyvcsomaggal támogatta a zombori Bielitczky Károly Városi Könyvtárat és annak különböző települési fiókintézeteit. Emellett néhány laptoppal is hozzájárultak a Városi Könyvtár működéséhez.

Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke az átadás alkalmával a következőket hangsúlyozta:

–A könyvek összértéke több mint 1 millió dinár, a csomag összértéke 1,5 millió dinár. Többségében gyermek és ifjúsági kiadványokról van szó, a csomag egynegyedét pedig a felnőtt olvasóknak szánt könyvek teszik ki. Azt szeretnénk elérni, hogy minden fiókintézményben a gyermekek, illetve az ott élő magyarság könyvekhez jusson. Tudjuk, a könyvtáraknak rendelkezésre áll egy bizonyos keret különböző kötetek vásárlásához, viszont a kisebbségi nyelvű könyvekből nem tudnak annyit előrelátni, amennyire igény mutatkozik. Ezért abban állapodtunk meg Nataša Turkićtyal, a zombori Városi Könyvtár igazgatójával, hogy a könyvek a zombori könyvtárba, illetve Bácsgyulafalvára, Bezdánba, Doroszlóra és Nemesmiliticsre, az ottani fiókintézményekbe kerülnek.

Nagyon fontos számunkra a szór

ványmagyarságra való odafigyelés, ezért az MNT a jövőben is folytatja az ilyen jellegű projekteket. Ugyancsak lényeges a Zombor Várossal és a könyvtár vezetésével való további együttműködés is, ilyen és ehhez hasonló akciók keretében – emelte ki Fremond Árpád.

Nataša Turkić, a Városi Könyvtár igazgatója megköszönte a Magyar Nemzeti Tanács nagylelkű támogatását. Elmondta, nagyon sokat jelent az intézmény számára ez az értékes adomány, ugyanis önerőből nincs lehetőségük elegendő kisebbségi nyelvű könyvet beszerezni. Mivel a magyar kisebbség tagjai vannak legnagyobb számban jelen Zomborban és környékén, ezért is fokozottan fontos számukra, hogy ez az együttműködés ilyen hasznos módon jut kifejezésre. A laptopok úgyszintén nagyban hozzájárulnak majd az intézményen belüli munka megkönnyítéséhez. A zombori Városi Könyvtárnak több magyar nyelvű munkatársa is van, és az igazgató asszony kiemelte, bízik benne, hogy a továbbiakban folytatódik a Magyar Nemzeti Tanáccsal való gyümölcsöző együttműködés a különböző projektek szintjén.

Az átadáson az elnök mellett jelen volt Sárközi István, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke, Rigó Pál Zsófia, az MNT alelnöke, Kabók Erika, a Végrehajtó Bizottság tájékoztatással megbízott tagja, továbbá Lulić Emil, az MNT hivatalának vezetője és Lennert M. Tímea, az MNT tagja. A delegációt fogadták a helyi tisztségviselők, intézményvezetők, és tárgyaltak az MNT jogkörébe tartozó helyi vonatkozású feladatokról.

Forrás: Nyugat-Bácska Portál

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..