home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
„Érik a fény”
(re)
2015.04.09.
LXX. évf. 14. szám
„Érik a fény”

Harmadízben ad otthont Szabadka a Nemzetközi Magyar Matematikaversenynek, melyen az egész Kárpát-medence magyar ajkú diákjai és tanáraik vesznek részt. Az ötnapos rendezvény szervezője a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, házigazdája pedig Szabadka.

Az ünnepi megnyitóra a városháza patinás dísztermében került sor, ahol a jelen levő tehetséges fiatalokat és kísérő tanáraikat Pótápi Árpád János, a magyar kormány nemzetpolitikáért felelős államtitkára, mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Nyilas Mihály tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár, Ceglédi Rudolf Zenta, illetve Maglai Jenő, Szabadka polgármestere köszöntötte, a verseny pedig mgr. Csikós Pajor Gizella vajdasági régióvezető ösztönző szavaival „indult útjára”. A több mint kétszáz részt vevő fiatal az elkövetkező napokban megcsodálhatja Kosztolányi szülővárosának nevezetességeit, valamint ellátogathat a környező magyarlakta településekre is. Az ünnepség fényét dr. Görög Noémi és Görög Enikő csodálatos zongorajátéka emelte, valamint a zentai Bolyai Gimnázium diákjai által előadott Érik a fény című darab.


Az esemény körültekintően megszerkesztett, kiválóan használható honlapján tájékozódhatunk az ötnapos verseny legfontosabb állomásairól.
A XXIV. NMMV szervezői: a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium és az InGenium Alapítvány
A versenysorozat honlapja: http://nmmv.berzsenyi.hu











Mikó István (Felvidék), Csikós Pajor Gizella (Délvidék), Kubatov Antal (Magyarország), Balázsi Borbála (Kárpátalja), Bencze Mihály (Erdély)










Pótápi Árpád János, a magyar kormány nemzetpolitikáért felelős államtitkára




mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke






Nyilas Mihály tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár




Ceglédi Rudolf, Zenta polgármestere


Maglai Jenő, Szabadka polgármestere




Görög Noémi és Görög Enikő


Szkocsovszki Zsolt, Apró Alexandra, Csipak Noémi, Toldi Teodóra és Gulyás Nikoletta


Szremkó Áron


Csipak Noémi és Kormányos Gergő


Béres Zoltán, Csipak Noémi és Kormányos Gergő


Az Érik a fény című darab előadása után: Lukács Máté, Kormányos Gergő, Szremkó Áron, Béres Zoltán, Csipak Noémi, Gulyás Nikoletta, Toldi Teodóra, Apró Alexandra és Szkocsovszki Zsolt


mgr. Csikós Pajor Gizella vajdasági régióvezető (Szalai Attila felvételei a csütörtöki, április 9-ei megnyitóünnepségen készültek)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..