home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Érezzék a Magyar Összefogás jelentőségét
Kónya-Kovács Otília
2010.05.27.
LXV. évf. 21. szám
Érezzék a Magyar Összefogás jelentőségét

Lakossági fórumot tartottak a nagybecskereki Petőfi MME nagytermében, amelyen az MNT-választás volt a téma, és a Magyar Összefogás lista mutatkozott be. Jelen volt dr. Korhecz Tamás listavezető, elfoglaltsága miatt később érkezett, és rövid ideig maradt az összejövetelen msgr. dr. Német Lás...

Lakossági fórumot tartottak a nagybecskereki Petőfi MME nagytermében, amelyen az MNT-választás volt a téma, és a Magyar Összefogás lista mutatkozott be. Jelen volt dr. Korhecz Tamás listavezető, elfoglaltsága miatt később érkezett, és rövid ideig maradt az összejövetelen msgr. dr. Német László nagybecskereki megyés püspök. A vendégeket mgr. Tóth-Glemba Klára, a Petőfi elnöke és Szőke Árpád, a VMSZ nagybecskereki helyi szervezetének elnöke köszöntötte.
Dr. Korhecz Tamás elmondta: Nagybecskereket több okból is szereti, ugyanakkor tiszteli az itteni embereket. Ennek egyik oka, hogy példaképe és tanítómestere, Várady Tibor akadémikus Nagybecskerek szülöttje és lakója, továbbá kitűnő barátságban volt Huzsvár László nyugalmazott megyés püspökkel, és nagyra becsüli Német László püspök urat. Kitért arra is, hogy az utóbbi négy-öt évben azért is szeret Nagybecskerekre menni, mert 85 év után ezt a várost hivatalosan is a nevén nevezhetjük.
- A Magyar Összefogás nem egy a sok közül - hangsúlyozta dr. Korhecz Tamás -, én azt szeretném, ha nemcsak kötelességtudatból, lelkiismeretből, hanem meggyőződésből is szavaznának az emberek éppen erre a listára. Én akkor érzem majd magam jól, ha a polgárok elmennek voksolni, és úgy karikázzák be az egyes számot, hogy pontosan tudják, miért éppen azt: hogy értik és érzik a magyar összefogás jelentőségét.
A listavezető az egybegyűlteknek elmondta, programjuk alappillére az oktatás, főcéljuk, hogy ez a közösség színvonalasabb közoktatásban részesüljön, és 20-30%-kal növekedjen az elkövetkező négy évben az egyetemre iratkozó magyar fiatalok száma. Ebből a célból három konkrét programot dolgoztak ki: nagy összegű, több száz milliós ösztöndíjalapot szeretnének létrehozni, amely révén jelentős támogatásban részesítenék mindazokat a fiatalokat, akik bejutnak az egyetemre, és tanulni akarnak, szeretnék bevezetni a diákkölcsön rendszerét, és itt van a már épülő Európa Kollégium, amely 350 fiatalnak nyújtana ellátási lehetőséget minimális összegért.
Msgr. dr. Német László nagybecskereki megyés püspök hangsúlyozta: amikor felkérték, legyen rajta a listán, akkor több idősebb püspöktársának a véleményét is kikérte, mielőtt döntött volna. Egyébként az MNT-választást sorsdöntőnek tartja. A Magyar Nemzeti Tanács fontosságát ő is az oktatásban, az anyanyelvünk, identitásunk megőrzésében látja. Ahol jelen tudunk lenni, ahol meg tudjuk mutatni, milyen értékeink vannak - mondta a püspök atya. Megköszönte a bizalmat, és reményét fejezte ki, hogy június 6-án ebből a bizalomból sikerül összehozni egy olyan Magyar Nemzeti Tanácsot, amely a lehető legjobb módon valóban a magyarság érdekeit védi.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..