home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Éremeső
(T. T.)
2013.12.11.
LXVIII. évf. 50. szám

Pécsett tartották meg az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság teremsportdöntőit, melyre nemcsak a Kárpát-medencéből, hanem a kanadai Montrealból is érkeztek versenyzők. A Gyólai Zoltán vezette délvidéki különítmény ezúttal is mintegy hetven tagot számlált, s annak ellenére, hogy tartalékosokkal szerepeltek, a vajdaságiak ezúttal is kitettek magukért.

Némely sakkozó és asztaliteniszező bizonyos kötelezettségei miatt nem tudott részt venni a versenyen, a csapat tehát nem a legerősebb összeállításban utazott Baranya megyébe, a birkózóknak pedig a tervekkel ellentétben nem kötött–, hanem szabadfogásban kellett szőnyegre lépniük. Ennek ellenére a zentai Fekete Attila, a magyarkanizsai Vrábel Ákos és a zentai Almási Bence aranyérmet nyert, Zónai Zsolt (Z), Gyetvai Márton (Z), Katona Ádám (Felsőhegy), Kolompár Szebasztián (F), Polgár Ákos (Z), Hagymás Szabolcs (F) és Vágó Ádám (M) ezüst-, Molnár Ferenc (M) és Surányi Martin (Z) pedig bronzérmet szerzett. Csapatban Délvidék, Pécs, Erdély volt a sorrend. Asztaliteniszben a mi versenyzőink taroltak: nyolc alkalommal végeztek a dobogón.

Az általános iskolás lányok mezőnyében Bakos Lilla (Topolya) végzett az élen, Szabó Andrea, Kószó Beáta és Horváth Valentina (mindhárman szentmihályiak) előtt.

A középiskolás lányok kategóriájában a szentmihályi Gyólai Brigitta megvédte címét, második a topolyai Brindza Ágnes, harmadik pedig a szentmihályi Gulyás Szabina lett.

A középiskolás fiúk mezőnyében a topolyai Kovács Katona Áron bizonyult a legjobbnak. Sakkban négy érmet szereztek versenyzőink.

A középiskolás lányok mezőnyében Kecskeméti Krisztina (Kevi) aranyérmes lett, Kecskeméti Árpád (általános iskolás fiúk, Kevi) és Šoklovački Mila (általános iskolás lányok, Zenta) ezüstérmes, Juhász Bence (középiskolás fiúk, Felsőhegy) pedig bronzérmes.

Leánykézilabdában a két legerősebb csapat: az adaiak és a felvidéki Csallóközaranyos már a csoportban találkozott. Az adaiak ezúttal a harmadik helyért játszhattak. A bajnoki címet a Csallóközaranyos szerezte meg a szintén felvidéki Nyárasd és az adaiak előtt. A díjakat és az elismeréseket Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok, a MOB korábbi elnöke, egykori köztársasági elnök, dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere és Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke adta át.

Sportolóink utaztatását az MNT, az adai és a zentai önkormányzat, valamint a Délvidéki Aranycsapat civilszervezet támogatta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..