home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Élménygazdag vakáció
(CS. M. A)
2015.09.06.
LXX. évf. 35. szám
Élménygazdag vakáció

Palics helyi közössége és a Palics Magyar Művelődési Egyesület öt és tizenkét év közötti gyermekek számára szervezett nyári napközit. A mintegy száz érdeklődő jó társaságban vett részt a kézműves-foglalkozásokon, társasjátékokban, kirándulásokon.

A napközi négy héten át várta a gyerekeket, akik a pedagógusok irányításával próbálhatták ki ügyességüket, tudásukat a különféle fejlesztő, kreatív, szórakoztató foglalkozásokon. A tábor idején ellátogattak a Palicsi Állatkertbe, a Furioso lovastanyára, és kétszer is vendégül látták a St. Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület tagjait, akik színvonalas bemutatóval nyűgözték le a kicsiket.

A művelődési egyesület tagjai a tanév alatt is végzik munkájukat, és a jól ismert csoportok (néptánc-, citera-, irodalmi, színjátszó, kézműves-, képzőművészeti szakosztály) működtetése mellett a napközihez hasonló foglalkozásokat, táncházat is szerveznek, sőt, már tervezik a karácsonyi és a húsvéti játszóházat, valamint a farsangi jelmezbált is.

A napközi létrehozását a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság, valamint a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárság támogatta, a szervezők célja pedig a többi közt az volt, hogy a nyári szünidőben tartalmas, játékos, élményekkel teli, fejlesztő programot kínáljanak, és lehetőséget nyújtsanak a gyerekek szabadidejének hasznos eltöltésére.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..