home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Életbe léptek az új enyhítések Ausztriában
MTI
2021.06.10.
LXXVI. évf. 23. szám
Életbe léptek az új enyhítések Ausztriában

A döntés a kedvezőbb járványügyi adatok és az oltások előrehaladásának köszönhető. Ausztriában már több mint négy millióan vették fel az oltás legalább első dózisát.

Az éttermek belső tereiben a négy fő helyett már nyolcan ülhetnek egy asztalnál. A teraszokon és a kerthelyiségekben pedig már tizenhat fős társaság is helyet foglalhat. A kötelező távolság a felére csökkent, a két méter helyett egy méter távolságban helyezhetik el az asztalokat egymástól. A vendéglátósok nyitvatartását pedig éjfélig tolták ki. A kulturális és sportlétesítmények esetén továbbra is beltéren 1500, míg kültéren 3000 fő maximálja a közönség létszámát, függetlenül az adott intézmény méretétől, viszont már a befogadóképességük 75 százalékát tölthetik be.

Az üzletek, uszodák és fitness-szalonok is több vevőt, illetve vendéget fogadhatnak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..