home 2024. április 29., Péter napja
Online előfizetés
Élet a vízben és vízen
-kzs-
2012.12.19.
LXVII. évf. 51. szám
Élet a vízben és vízen

A zentai Alkotóházban megnyílt az Élet a vízben és vízen elnevezésű képzőművészeti pályázatra beérkezett alkotások kiállítása, és kihirdették az eredményeket is. A megmérettetésre az általános iskolák felső osztályos tanulói küldték be munkáikat Vajdaságból és Magyarországról is.

Kormányos Róbert, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium igazgatója beszédében köszönetet mondott a szervezőknek, majd átadta a legjobbaknak járó okleveleket és ajándékcsomagokat, illetve a téli képzőművészeti táborukba szóló meghívókat.
A pályázatra egyébként 23 vajdasági és három magyarországi iskolából összesen háromszáz munka érkezett. A téma megmozgatta a diákok fantáziáját, szebbnél szebb, gazdag színvilágú alkotások születtek.
Az 5–6. osztályos tanulók kategóriájában 1. díjat kapott Kiss Zsanett, 6. osztály (Petőfi Sándor Á. I., Magyarcsernye), felkészítő tanára Salamon V. Valentina. 2. díj Kovács Ákos, 5. osztály (EmArt Műhely, Szabadka), felkészítő tanára Grubanov Martinek Emília. 3. díj Tóth Szilárd, 5. osztály (Svetozar Marković Á. I., Bácsföldvár), felkészítő tanára Jelena Kostić. Különdíjban részesült Gál Sándor (Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Berettyóújfalu), felkészítő tanára Kocsis Lilla.
A 7–8. osztályosok közül 1. díjas lett Lipták Ramóna, 8. osztály (EmArt Műhely, Szabadka), felkészítő tanára Grubanov Martinek Emília. 2. díj Sarnyai Anett, 7. osztály (J. J. Zmaj Á. I., Magyarkanizsa). 3. díj Szekula Izolda, 8. osztály (Petőfi Sándor Á. I., Óbecse), felkészítő tanára Tallós K. Zsuzsanna. Különdíjat kapott Szabó Margit, 8. osztály (Október 10., Á. I. Horgos), felkészítő tanára Kukli Šćekić Tijana és Horváth Adrien, 8. osztály (Népkör, Szabadka), felkészítette Boros György. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..