home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Átalakul Kishegyes központja
Tóth Péter
2015.07.27.
LXX. évf. 29. szám
Átalakul Kishegyes központja

Hamarosan átalakítják a Művelődési Ház előtti teret, valamint felújítják a kézilabdapálya öltözőit és mellékhelyiségeit is Kishegyesen. A projektumokat tartományi eszközökből fedezik.

Kishegyes helyi közössége régóta tervezi a színház előtti tér átalakítását, felújítását. Az elképzelések szerint a most még élő sövénnyel körülzárt terület az átalakítás után új közösségi térként funkcionálhatna a falu központjában. A részletes rendezési terv már korábban elkészült, és magában foglalja a terület rendezését, egy szökőkút kialakítását és egy olyan szabadtéri színpad kialakítását is, amelyet különféle művelődési események megrendezésére használnának. Mohácsi Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere elmondta, hogy a nem kis horderejű projektumot fázisokban tervezik végrehajtani. Az első a reményei szerint hamarosan meg is kezdődhet. A már korábban elkészített dokumentumok alapján Kishegyes község önkormányzata sikeresen pályázott a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárságnál. Az elbíráláskor a szóban forgó titkárság 3 millió dinárt hagyott jóvá a terület rendezésére. A térnek a tervek szerinti végleges átalakításához további eszközökre lesz majd szükség, melyeket más pályázatokból, valamint önerőből szeretnének előteremteni — nyilatkozta az alpolgármester.

A jelenlegi parkban található egy emlékmű is, melyen a Petőfi-brigád elesett kishegyesi harcosainak, valamint a délszláv háború kishegyesi áldozatainak neve látható. Az alpolgármester elmondta, hogy a kegyeleti okok és az egyéb szempontok miatt az emléktáblát néhány méterrel távolabbra helyezik át, illetve van egy olyan elképzelés is, hogy a Művelődési Ház épületének falára fog kerülni. Mivel kényes témáról van szó, szeretnék megismerni a polgárok javaslatait is a kérdéssel kapcsolatban. Ígérete szerint a végleges változat elfogadása előtt ezeket a felvetéseket is figyelembe veszik majd.

Az alpolgármester azt is elmondta, hogy hamarosan megkezdődik a kishegyesi kézilabdapálya öltözőjének és melléképületeinek felújítása. A létesítmény néhány évvel ezelőtt teniszpályával bővült, de a további szükséges felújítási munkálatokra azóta sem került sor. Az önkormányzat azonban most sikeresen pályázott a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságnál. A sportlétesítmény felújítási munkálataira valamivel több mint 5 millió dinárt hagytak jóvá. Nebojša Malenković, a nagyberuházási igazgatóság igazgatója és Marko Rovčanin községi elnök július 8-án írta alá az erről szóló szerződést. Vajdaságban tizenhárom község összesen 103 millió dinárt kap a sportinfrastruktúra fejlesztésére. Elsősorban iskolai objektumok rekonstrukciójáról és fölszereléséről van szó. A pénz folyósítása után a kézilabdapályánál is megkezdődhetnek a munkálatok.

— Egy korszerű, szép és funkcionális sportlétesítményt szeretnénk a polgárok rendelkezésére bocsátani — mondta Mohácsi.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..