home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Átadták Újvidéken a COVID-kórházat
(Tha)
2021.09.02.
LXXVI. évf. 35. szám
Átadták Újvidéken a COVID-kórházat

Újvidéken, a Mišelukon átadták rendeltetésének az új COVID-kórházat. Az ünnepélyes megnyitón Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke, majd Ana Brnabić kormányfő üdvözölte a jelenlevőket. Az állami vezetők közül Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár, Igor Mirović tartományi kormányfő és Miloš Vučević, Újvidék polgármestere is jelen volt.

Az egészségügyi intézmény kiépítése és felszerelése 8 milliárd dinárba került. A négy hónap alatt felépített objektumban már ma fogadják az első pácienseket. Az illetékesek elmondása szerint gondoskodtak a megfelelő számú egészségügyi dolgozóról a normális működéséhez. Az új COVID-kórház 616 férőhelyes, ebből 212 hely az intenzív osztályon van.

A tervek szerint a létesítmény a koronavírus-járvány lecsengése után városi kórházként üzemel majd.

(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..