home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Átadták az adorjáni focipályát
Fehér Márta
2021.07.18.
LXXVI. évf. 28. szám
Átadták az adorjáni focipályát

Az adorjáni Tisza és a Topolyai TSC közötti barátságos mérkőzéssel avatták fel az új labdarúgópályát a Magyarkanizsa községhez tartozó Adorjánon.

— Köszönettel tartozunk Magyarország Kormányának, Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek, Pásztor Istvánnak, a VMSZ elnökének, Zsemberi Jánosnak, a TSC Labdarúgóklub elnökének és Fejsztámer Róbertnek, Magyarkanizsa polgármesterének, hogy a mai napon itt ünnepelhetjük a létesítmény átadóját — emelte ki beszédében Borsos Csaba, Adorján Helyi Közössége elnöke, köszönetet mondva az egykori alapítóknak is. — Az itt látható épület minden igényt kielégít a harmadik, sőt még a második ligára is, ezért nem titkolt szándékunk, hogy ezt a ligát is meg szeretnénk nyerni a közeljövőben.

Öt utánpótláscsapata van a Tiszának, mely 120 gyermeknek ad lehetőséget a sportolásra.

— Az adorjáni Tisza egy olyan rendszernek a része, amelynek mi is részei vagyunk, s amelynek a központja Felcsúton található — fogalmazott Zsemberi János, a Topolyai TSC FC vezetője ünnepi beszédében. — Nagyon fontos, hogy minden fogaskerék a helyén legyen. Borsos Csaba egy nagyon jó csapatot hozott létre, ahol nagyon sok volt játékosunk van, és ahová szeretnénk később fiatalokat is tenni. 

Két éve kezdték el építeni az adorjáni Tisza csapat pályáját. Egy teljesen új komplexumot avattak fel vasárnap délután. A létesítményt ft. Barát Gábor szentelte fel, a szalagot pedig Borsos Csaba, Zsemberi János és Fejsztámer Róbert vágta át. A lelátón ott ült Pásztor István, a VMSZ elnöke is a megjelent focirajongók és drukkerek körében.

— Az adorjáni Tisza tavaly jutott fel a szerb harmadosztályba, és a nyolcadik helyen zárta a szezont. Tomislav Sivić irányítja a csapatot, aki egy sikeredző, Szerbiában és Magyarországon is ismert szakember, és elvállalta, hogy az idén is irányítsa az együttest. Együtt kezdték meg a felkészülést, ami hatalmas előny, akárcsak az, hogy az új pályán fognak játszani, így a hazai mérkőzések sem maradnak el, hiszen tavaly ezeket Magyarkanizsán játszották — mondta el kérésemre Dóró Alen, a Pannon RTV sportszerkesztője, aki úgy fogalmazott, a Tisza és a TSC közötti barátságos stadionavató meccsen annak szurkol, hogy minél több gól legyen. 

Fényképezte: Fehér Márta

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..