home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Átadták a község kitüntetéseit
Talpai Lóránt
2022.09.23.
LXXVII. évf. 38. szám
Átadták a község kitüntetéseit

Szeptember 15-én, Topolya napján a községi képviselő-testület ünnepi ülésén elismerésben részesítették azokat a polgárokat, akik a város hírnevét öregbítették. A Pro Urbe díjat Zsáki István festőművész, Csernik Attila képzőművész és Zdravko Savić labdarúgó, játékvezető érdemelte ki. Emellett átadták Topolya Község plakettjét és a köszönőleveleket is.

Az egybegyűlteket Saša Srdić, a községi képviselő-testület elnöke köszöntötte, aki röviden összegezte a közösség mögött álló esztendőt. Szatmári Adrián polgármester ünnepi beszédében a többi közt kiemelte, a nehézségek ellenére sikerült a kihívásoknak megfelelni és jelentős eredményeket elérni a városfejlesztés terén. Szót ejtett a szennyvíztisztító és a csatornarendszer létrehozásáról, mely az utóbbi évtizedek legnagyobb befektetése volt Topolyán. A gázhálózat lefektetése szintén megtörtént, és folyamatban van a rekreációs központ, illetve a fürdő, valamint egy új kollégium kiépítése is. A Belgrád—Budapest gyorsvasút munkálatai jelentős mértékben érintik a várost, a nemzetközi vasútvonallal minden bizonnyal még inkább erősödhet majd Topolya gazdasága, kereskedelme és ipara — hangoztatta a polgármester.


Zsáki István köszönetet mond (Gergely Árpád felvételei)

A díszülésen egy filmet is bemutattak azokról a történésekről, fejlesztésekről és rendezvényekről, amelyek Topolya községben és a környező településeken zajlottak az utóbbi időszakban. Az összeállítás felölelte a városi eseményeket a gazdaságtól, az oktatástól, az egészségügytől egészen a szórakozási lehetőségekig és a sportig.

A legünnepélyesebb pillanat az elismerések átadása volt. Zsáki István nemcsak a maga nevében köszönte meg a kitüntetést, hanem kollégája, a sajnálatos módon kórházban levő Csernik Attila nevében is.


Topolya díjazottjai

Zsáki István 1942-ben született Topolyán, és a katonaság időszakában fordult a képzőművészet felé. Művészeti felfogása szorosan kapcsolódik a tájhoz és az anyaföldhöz. Csernik Attila 1941-ben született Topolyán. Az újvidéki Művészeti Akadémia elvégzése után kezdett művészettel foglalkozni. Mély nyomot hagyott benne az a néhány esztendő, amelyet az Egyesült Államokban töltött. Véleménye szerint alkotni csak végtelen szabadsággal lehet, talán ennek (is) tudható be összetéveszthetetlen stílusa. Mindkét művész hosszú évtizedek óta kötődik szülővárosához.

A Pro Urbe díjasok mellett az idén emlékplakettben részesült a húszéves Mara Amatőr Színház, Bolvári Antal járművezető oktató, a Topolyai Nyugdíjas-egyesület, a Tomislavci Labdarúgóklub, valamint Dudás Zoltán a ruszin és a magyar kultúra kapcsán kifejtett tevékenységéért. Továbbá polgármesteri köszönőlevelet vett át a 3+ Nagycsaládosok Egyesülete, Bábi Lajos, Faragó Szilárd, Dragan Golubović és Goran Ivanišević.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..