home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Átadták a felújított épületszárnyakat
(T. T.)
2013.01.30.
LXVIII. évf. 5. szám
Átadták a felújított épületszárnyakat

Pénteken ünnepélyesen átadták a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola felújított épületszárnyait, s a diáksereg nagy örömmel vette őket birtokába.

A munkálatok 2012 márciusában kezdődtek, és szeptember elsején már új tantermek fogadták a diákokat. Kicserélték a külső és belső nyílászárókat, a villamos- és vízvezeték-hálózatot, a tetőzetet, a tantermek és a folyosók pedig új padlóburkolatot kaptak. A felújításhoz szükséges összeget a Tartományi Nagyberuházási Alap biztosította.
Az iskolaudvarban megtartott ünnepségen az iskola himnuszának és néhány szavalatnak az elhangzása után Szedlár Erika, a tanintézmény igazgatónője szólt az ünneplőkhöz. Kiemelte, hogy a hulló vakolatnak, a fagyoskodásnak vége.
— A 32 millió dináros ráfordításnak köszönhetően a jövőben egy korszerű iskola segíti diákjait a tanulásban. Aki iskolát épít, bízik a jövőben. A felújítás eredményeként iskolánk második és harmadik pavilonjában megteremtődtek a kultúrált oktató-nevelő munka feltételei. A siker mindannyiunk érdeke, s ha képesek vagyunk az együtt gondolkodásra, a párbeszédre, akkor bizakodva nézhetünk a jövőbe — mondta az igazgatónő, majd megköszönte Kern Imrének, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóhelyettesének, a Javornik építkezési vállalat illetékeseinek és mindazoknak a segítségét, akik támogatták a projektumot.
Kern Sólya Mária, a városi képviselő-testület elnöke hangsúlyozta: külön öröm, amikor egy olyan elképzelés valósul meg, amely az oktatást támogatja.
— A ma átadott projektumot is támogattuk, hiszen a VMSZ számára nagyon fontos az oktatás. Eddig is sokat tettünk, és ezután is sokat teszünk magyar közösségünk megmaradásáért, fejlődéséért, s ebben az oktatásnak óriási szerepe van. Síkraszállunk azért, hogy az iskola tovább fejlődhessen, a költségvetésből elkülönítettünk egy összeget, amelyből folytatódhat az iskola felújítása. A következő feladat a kerítés javítása vagy cseréje lesz — mondta az elnöknő.
A felújított épületszárnyakat Kern Sólya Mária és Szedlár Erika ünnepélyes szalagátvágással adta át rendeltetésének, Utcai Róbert, helybeli plébános pedig megszentelte és megáldotta a létesítményt.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..